Özdilek

Siyaset

Işık “Yolsuzluk var Kılıçdaroğlu şimdi ne yapacak”

AKP milletvekili Fikri Işık Genç Kocaeliler Derneğinin bu ayki konuğu oldu ve gündeme dair birçok konu hakkında açıklamada bulundu. Yuvacık barajı konusunda Yargıtay zaman aşımından dolayı davanın kapanması nedeniyle kimsenin ceza almad

3 Mart 2013 Saat: 15:08
Işık “Yolsuzluk var Kılıçdaroğlu şimdi ne yapacak”
Işık “Yolsuzluk var Kılıçdaroğlu şimdi ne yapacak”
AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Genç Kocaeliler Derneği (GKD) tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Işık’a, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz eşlik ederken, programa GKD Başkanı Ayhan Varol ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. GDK Başkanı Varol, dernek çalışmaları hakkında Işık’a bilgi verdi. Milletvekili Işık ise gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İlimizde yapılan eylemler ve doğurduğu olumsuz sonuçlar hakkında konuşan Işık, “Polisler eylemlere müdahale etmese, vatandaş sormaz mı nerede bu devlet, nerede bu vali diye? Vali beyin elindeki bilgiler benim elimde yok. İstihbarat ekipleri bu tip olayları sıkı takip ediyor. Orantısız güç kullanılması elbette hoş değil ve bizde onaylamıyoruz. Demokrat haklar elbette sınırlanmamalı. Fakat toplumu rahatsız edecek bir durum varsa önlem alınır. Polisin görevi toplumun güvenliğini sağlamaktır. Bu konuda idarecilere güvenmek gerekiyor” dedi.

KASET OLAYINA DEĞİNDİ
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde, önce Derince Belediyesi için sonra da Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık için ciddi iddialar ortaya atılmış ve kendilerine ait videolar sosyal medya sitelerinde yayınlanmıştı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Milletvekili Fikri Işık, bu konuda tavrının net olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Hiçbir zaman topluma karşı mahcup olacak iş yapmamak gerekiyor. Kimseyi kast ederek bunları söylemiyorum. Genel konuşuyorum. Evet, özel hayatın gizliliği diye bir durum var. Fakat biz siyasetçiyiz. Siyasetçilerin özel hayatı diye bir şeyi yok. Ben telefonda laubalilik yapmam. Bu işlerden fayda bekleyenler mutlaka yanılır. Bizim üzerinde duracağımız ve konuşacağımız konular bile değil. Toplumun sağduyusuna hep güvendim. Bizi etkileyecek önemli bir durum yok”dedi.

YUVACIK BARAJI DAVASI ZAMAN AŞIMINA UĞRADI
Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Yuvacık Barajı'nın ihalesinde devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla, 10 kişi hakkında “ihaleye fesat karıştırmak” ve “hizmet nedeniyle emniyeti su istimal” suçundan dava açılmıştı. 2003 yılından beri devam eden dava neticesinde, Kocaeli Yargıtay 5. Ceza Dairesi, aralarında dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in de bulunduğu 10 sanık hakkında yerel mahkemenin beraat kararını bozarak, zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesine karar vermişti. Işık, Yargıtay tarafından alınan bu karar hakkında da konuştu. Yuvacık Barajı davasının sıradan bir dava olmadığını vurgulayan Işık, “Yargıtay’ın kararına biz müdahil olamayız. Yuvacık Barajı’nda bir yolsuzluk olduğu Yargıtay kararı ile onaylandı. Yargıtay Yuvacık barajı sanıklarını suçlu buldu ve ama ceza veremedi. Neden zaman aşımına uğradığı için dava kapandı. Sen suçlusun diyebiliyorsun ama ceza veremiyorsun. CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu şimdi ne yapacak çok merak ediyorum. CHP milletvekili Akar dan da bir tavır bekliyoruz. Artık yolsuzluk yapıldığı belirlendi. Vicdanlar da zaman aşımı olmaz. Yargıtay kararı okudum. Bu olayın yine de mecliste takipçisi olacağız. Görevi kötüyü kullanma suçu bulunuyor. Büyükşehir belediyesinden her ay 20 milyon kesiliyor. Bu konu da cezaevinde yatanlar var ama bu insanların cezaları zaman aşımına girmedi. Kocaeli yaşayan 1.650 bin insan alacağı hizmet tırpanlanıyor”dedi ve Sirmen’in bu olayı siyasi karar olarak değerlendirdiği sorusu üzerine ise Işık “Yuvacık barajın konusunda başbakanımız bu olaya dahil olsa Sefa Sirmen ceza alması gerekirdi.”dedi.

HIZLI TREN 29 EKİMDE ÇALIŞACAK
AKP Milletvekili Işık hızlı tren konusunda son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Işık “29 Ekimde hızlı tren hizmete girmiş olacak. Şehrimizde zahmetli bir çalışma yapılıyor. İstanbul artık Türkiye ve dünya ile bağlantısı tam olacak. Kocaeli deki sıkıntılar aşılacak. 7 kavşakta çalışma başlatıldı ve bu yaz trafik sıkıntısı olacaktır. Hızlı tren İzmitte duracak diğer hat transit geçecektir”dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat