Özdilek

Siyaset

IŞIK KANDIRA’DA 6 KÖYÜ ZİYARET ETTİ.

AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Kandıra’nın köylerini gezdi.

31 Ekim 2012 Saat: 23:59
IŞIK KANDIRA’DA 6 KÖYÜ ZİYARET ETTİ.
IŞIK KANDIRA’DA 6 KÖYÜ ZİYARET ETTİ.

Işık’a köy programında AKP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Şentürk, Recep Yıldız, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan,  Ak Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri eşlik ettiler.

Ocaklar, Gölbaşı ve Sarıahmetler Köylerini Ziyaret

Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Kaymaz-Ocaklar, Topluca-Gölbaşı’nda köy kahvelerini ziyaret ettikten sonra Sarıahmetler köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.  Köy halkının geçmiş bayramlarını da kutlayan Işık köy lokalinde vatandaşlara hitaben genel ve yerel konular hakkında kısa bir konuşma yaptı. Işık ”Kandıra bölgemizin en önemli sorunlarında biri olan 2B konusunda süreci başlattık. Kadastro çalışması biten yerlerde vatandaşlarımız başvurularını yapıyorlar. 2B Kadastro çalışması da bir yandan devam ediyor” dedi.

Kanalizasyon Arıtma Tesisleri ile Birlikte Planlanıyor

Işık köy halkının kanalizasyon konusundaki soruları üzerine “Artık kanalizasyonu tek başına değerlendirmiyoruz. Kanalizasyon yapılmadan önce bölgesel paket arıtmalar İSU genel müdürlüğümüz tarafından planlanıyor. Arıtma olmadan kanalizasyon ciddi manada doğayı kirletiyor” dedi.

Işık ”Tarımda ölçeği Büyütmeliyiz”

Işık daha sonra programına Ömerli köyünü ziyaret ederek devam etti.  Ömerli köy konağında vatandaşlarla sohbet eden Işık sorular üzerine” Tarımda ciddi düzenlemeleri iktidarımız döneminde hayata geçirdik. Fakat asıl tarımda ölçeği büyütmemiz gerekiyor. Ayrıca sulama alanında yatırımlarımız DSİ ve Büyükşehir vasıtasıyla devam ediyor” dedi. Işık köy muhtarı Seçkin Seyrek’in köy yemeklerinden oluşan yemek davetine de katıldıktan sonra köyden ayrıldı.

Toromanlar Göleti’nin Sulama Kanalları Yenileniyor

Daha sonra Araman-Küçükhasan köyüne giden Işık köy kıraathanesinde vatandaşlarla buluştu. Sorulan sorular üzerine Işık” Ekonomide almamız gereken tedbirleri zamanında alıyoruz. Avrupa krizle boğuşurken biz büyümeye devam ediyoruz” dedi.  Son olarak Araman köyünü ziyaret eden Işık gece geç saatlere kadar köy halkı ile sohbet etti. Işık burada yaptığı konuşmada” Bölgeye hitap eden Toromanlar Göleti’nin sulama kanallarının 8 km’si Büyükşehir Belediyemiz tarafında yenilendi. 2013 yılına kalan 5 km de yenilenecek. Biz artık yeni göletlerde kapalı sistem ve damlama sulamayı hayata geçiriyoruz. 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında da ilimize 8 gölet yapılacak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat