Özdilek

Siyaset

Işık “İnternete yasaklar doğru”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

      22 Ağustos’ta internete sansür geliyor. Artık devletin uygun gördüğü internet sitelerinden başka hiçbir siteye giriş mümkün olmayacak. Bilim ve Teknoloji Kurulu (BTK) aracılığıyla AKP iktidarı tarafından hazırlanan uygulamayla benzeri Kuzey Kore ve İran’da bulunan bir sansür uygulaması Türkiye’de de faaliyete geçecek. İki ay sonra devletin izin vermediği hiçbir siteye girilemeyecek, hileli yollarla DNS değiştirilerek bu sitelere girmek suç sayılacak. İnternete sansür uygulaması gençlerin büyük tepkisini çekiyor.

 AKP, savunuyor

AKP’liler ise özellikle gençler tarafından büyük tepki çeken uygulamayı her yerde savunmaya çalışıyor. Bu kapsamda AKP Kocaeli Milletvekili Adayı Fikri Kartepe İlçe SKM Başkanlığı’nın organize ettiği programa katıldı. 22 Ağustos’ta internete  getirilecek sansür uygulamasını savunan Işık, Köseköy Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, ilçede ikamet eden üniversite öğrencisi gençlerle bir araya geldi. Yaklaşık 150 gencin katıldığı programda, genç davetliler milletvekili adayına kafalarına takılan tüm soruları sordular.

 İnternet yasağı

AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özüer, İl Gençlik Kolları Başkanı Ercan Azak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nihat Aslan, İlçe SKM Başkanı İbrahim Bahri Özyılmaz, belediye başkanı Şükrü Karabalık, İl Genel Meclisi üyeleri, meclis üyeleri ve davetli öğrencilerin katıldığı program yaklaşık üç saat sürdü.

Gündemle ilgili soruları da yanıtlayan Fikri Işık, bir öğrencinin son günlerde tartışma konusu haline gelen internet yasağı sorusunu yanıtladı.

 Sansür yalan dedi

Kişinin kendi vereceği beyan doğrultusunda ancak filtrelemenin mümkün olacağını söyleyen Işık; “İnternette filtreleme konusu, özellikle çocukların girmesi sakıncalı olan siteler için uygulanması söz konusudur. Ayrıca filtreleme kesinlikle kişinin kendisinin vereceği beyanla uygulanır. Birilerin söylediği internet yasağı, sansür gibi söylemler tamamen yalandır ” dedi.

 Para vermiyorsunuz

Aslen Mersinli olduğunu söyleyen bir öğrencinin sorduğu, “ Bizim Mersin’de, neden Kocaeli’deki kadar güzel projelerin olmadığını sorduğumda, bize AK Parti para vermiyor diyorlar, buna ne diyeceksiniz ” sorusu üzerine, Işık bunu yapmalarının mümkün olmadığını ve bununla ilgili yasa çıkarttıklarını söyledi. Özellikle tüm belediyelere eşit davrandıklarını belirten milletvekili adayı Fikri Işık, “Hizmet üretmeyi beceremeyenler konuşuyor” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat