Özdilek

Siyaset

Işık” CHP halka güvenmiyor”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 
Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın 12 Eylül de yapılacak olan Anayasa Değişikliği Paketi referandumu için çalışmalarını sürdürüyor. Referandum çalışmaları esnasında her fırsatta CHP’yi eleştiren Fikri Işık son olarak ta CHP’yi halka güvenmemek ile suçladı


 


HERŞEYİ ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIYOR
Çayırova’nın Çayırova Mahallesi Barış Kahvehanesinde kalabalık bir vatandaş topluluğuna konuşan Işık “ Bir parti düşünün ki milletine güvenmiyor, halkına güvenmiyor. Topu topu 11 tane mahkeme üyesine güvenip bel bağlıyor. İnsana sormazlar mı? Partinin içinde “Halk” kelimesi olan bir parti halka güvenmeyip; Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine ümit bağlamış durumda, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ” diyerek, CHP’nin her şeyi anayasa mahkemesine taşıdığını söyledi.
 
DARBELER SONUÇSUZ KALACAK
1960 ve 1980 tarihlerinde hazırlanan anayasa maddelerini hatırlatan AK Milletvekili Fikri Işık, “ Hazırlanan bu anayasa paketi içinde, bundan sonra kim darbelere niyet ederse sonuçsuz kalacaktır ” dedi. Bu zamana kadar hiçbir hükümetin cesaret edip dokunamadığı anayasa maddelerine, kendilerinin dokunduğunu ve halkın, milletin ve memleket yararına ülkenin refahı doğrultusunda maddelerin olduğunu dikkat çekti.
 
MHP’NİN YÖNETİMİ İLE TABANINI AYRI
Konuşması sırasında bir dinleyicinin MHP ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Fikri Işık,     “ MHP’nin yönetimi ile tabanını ayrı tutuyorum. Adamlar BDP’nin kayığına binmişler gidiyorlar. Mantıklı olarak düşünürsek; BDP’nin mecliste “Hayır” sandıkta Boykot çağrısına; MHP’nin “Evet” demesi gerekmez mi? Sizce bu işte bir iş yok mu? Bu anayasa değişiklik oylamasından ve anayasa değişikliğinden en çok rahatsız olan terör örgütünün ta kendisidir. Ne zaman bu paketi gündeme getirsek, şehit haberleri alıyoruz  ” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat