Özdilek

Ekonomi

İşçiler sokağa çıkıyor

Hükümetin kıdem tazminatını kaldırmak istemesine karşı DİSK’e bağlı sendikalar sokağa çıkmaya hazırlanıyor. 14 Kasım Perşembe günü saat 17.00’de Merkez Bankasından Sabri Yalım Parkına yürüyecek.

11 Kasım 2013 Saat: 20:07
İşçiler sokağa çıkıyor
İşçiler sokağa çıkıyor

DİSK’e bağlı Genel İş, Lastik İş, Birleşik Metal İş, Dev Sağlık İş ve Emekli Sen temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında KESK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri de hazır bulundu. DİSK İl Temsilcisi ve Genel İş Şube Başkanı Vedat Küçük, yaptığı açıklamada kıdem tazminatı hakkı mücadelesinin onur mücadelesi olduğunu, sonuna kadar direneceklerini söyledi. Hükümetin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Küçük, “Kıdem tazminatı, işçinin güvencesidir ve işten çıkarmayı zorlaştırır. Bu yasa, işçinin 13 ncü maaşına el koymaktır” dedi.

İŞÇİLER BÖLÜNMESİN

Hükümetin yeni uygulamayla işçileri bölmeye çalıştığını da ifade eden Küçük, şöyle devam etti: “Hükümet bizim ve çocuklarımızın kıdem tazminatı hakkı ve iş güvencesi gaspına karşı sessiz kalmamızı istiyor. Hükümet kıdem tazminatını fona bağlayarak bunu tazminat olmaktan çıkarmak istiyor. Hükümetin gerçek amacı, işçinin istenildiği zaman kapının önüne konulan bir köle haline getirilmesidir. Artık her sokak, her meydan, her işyeri bir direniş alanı olacaktır.” Halkı bilgilendirmek için bugün Yürüyüş Yolunda halkı bilgilendirmek için broşür dağıtılacak. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat