Güncel

İNTİHAR ŞÜPHELİ BULUNDU

Vatani görevini yaptığı Elazığ’ın Maden İlçesi’nde terhisine 5 ay kala intihar eden Mazlum Aksu’nun Darıca’daki babaevinde düzenlenen cenaze törenine katılan HDK İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekil

24 Şubat 2013 Saat: 21:19
İNTİHAR ŞÜPHELİ BULUNDU
İNTİHAR ŞÜPHELİ BULUNDU

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde vatani görevini yapmakta iken G-3 Piyade Tüfeğini şakağına dayayarak intihar eden Mardin nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Mazlum Aksu’nun cenazesi Kocaeli’nin Darıca İlçesi,Fevzi Çakmak Mahallesi, Şantiye Sokak’taki baba ocağına getirilerek burada bir tören düzenlendi.

Aynı zamanda EMEP Darıca Örgütünde yönetİci de olan Mazlum Aksu için evinin önüne kadar yaklaşık olarak 3 yüz metrelik bir yolu sloganlar eşliğinde yürüyerek geçen bir grup partili arkadaşları daha sonra yine EMEP flamaları altında Mazlum Aksu’nun evinin önünde toplanarak sloganlar attılar.

 

KAPLAN: ÖLÜMLERİ ARAŞTIRACAĞIZ

Emek Partisi (EMEP) Eski Genel Başkanı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi, İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan’ın da hazır bulunduğu cenaze töreninde baba Mahmut Aksu Kürtçe ağıtlar yakarak oğlunun intihar etmediğini ve Kürt olduğu için öldürüldüğünü iddia etti. Milletvekili M. Hilal Kaplan ise nasıl olduğu şüpheli olan bir ölümün sıkıntısını yaşadıklarını kaydederek  Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ne olduğunu bilmedikleri ölümlerin ve intiharların sıklıkla yaşandığını ve bunun da peşini bırakmayarak sonuna kadar araştıracaklarını söyledi.

GENEL KURMAY AÇIKLAMA YAPMALI

 

Diğer milletvekili Abdullah Levent Tüzel’ de yaptığı konuşmasında  ‘’ Türkiye’de nice gençler bu savaşın olduğu ortamda hayatını kaybetti. TSK’deki bir çok intihar vakası gibi Mazlum Aksu’nun da ölümü şüphelidir. Türk halkının evladı Kürt ailenin bir çocuğuydu Mazlum. Hem siyasi, hem de Kürt kimliği askeriyede tartışma konusu olmuştur. Mazlum kardeşimiz, barışı istemeyen politikacıların yaptıkları hataları sonucu hayatını kaybetmiştir. Çözümü istemezsek, ortak vatanı kazanamazsak bu üzücü olayların sonu gelmez. TSK’deki katı disiplin bir çok hayatın sonunu ortaya çıkarmıştır. AKP, despotik yönetimini sağlamlaştırmak için TSK’yı kendi kullanabileceği bir ordu haline getirdi. Genel Kurmay Başkanı bu ölümü açıklamalıdır, eğer bu intiharsa Mazlum’u buraya kadar sürükleyen nedenler araştırılmalıdır. Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nu bu yönde göreve çağırıyoruz’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Aksu’nun cenazesi babaevinden alınarak İstasyon Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan Cenaze namazının ardından Gebze’ye götürülerek burada toprağa verildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat