Özdilek

Kültür/Sanat

İnsanlığın kirlettiği renkler, müsilaj sergisinde

Çevre kirliliğinin yeni versiyonu ebru sanatının adeta uygulama alanı olan Marmara denizindeki görüntüleri sanatın gücünü objektiflerde yansıtan, iddialı sergi sanat severlerle buluştu

16 Mart 2022 Saat: 00:41
İnsanlığın kirlettiği renkler, müsilaj sergisinde
İnsanlığın kirlettiği renkler, müsilaj sergisinde

İnsanlığın kirlettiği renkler, müsilaj sergisinde

 Çevre kirliliğinin yeni versiyonu ebru sanatının adeta uygulama alanı olan Marmara denizindeki görüntüleri, sanatın gücünü objektiflerde yansıtan iddialı sergi sanat severlerle buluştu.

Kısa adı (KBFT) olan Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyorlar.

Deniz kirliliği sonucunda meydana gelen müsülaj Marmara denizinin kabusu olurken fotoğraf sanatçılarının ilham kaynağı oldu. Müsülajın fotoğrafları sanatseverlerin beğenisini ve hayranlığını kazandı.

Geçtiğimiz gün açılan “MÜSİLAJ SERGİSİ” İlimizin en etkin sivil toplum örgütlerinden Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği ile İzmit Belediyesinin birlikte hazırlamış olduğu MÜSİLAJ Sergisi İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA’nın da katılımıyla gerçekleşti..

Sergide Kemal KAYA, Leyla İlham Kazdal ve Vildan Bulut Uz’un Fotoğrafları sergilendi.

 Sergi açılışında Müsilaj ile ilgili bir konuşma yapan Kemal Kaya -Sera gazlarının çoğalması neticesinde,Küresel ısınma oluşuştuğunu, deniz suyunu 2.5 derece daha fazla ısınmasına neden olduğunu belirtti.

“Deniz suyu sıcaklığının yükselmesi ve denizlerin durgunlaşması (dalga olmaması) , çevre kirliliğinin denizlere yansıması, denizlerdeki kirliliğin ve plastik atıklarının çoğalması,Marmara denizine kıyısı bulunan 7 il’de yaklaşık 20.Milyondan fazla insanın yaşaması, Belediyelerin İnsan ve evsel atıkları gerçek arıtma yapmadan, sadece katı elemeden geçirerek denize vermeleri, Deterjan ve plastik torba kullanımın yaygın kullanılması. Çanakkale civarındaki termik santrallerin deniz suyunu kullanıp bir miktarını buharlaştırarak havaya verdidiğini %85 kadarını da tekrar denize boca etmeleri sonucu deniz suyunun ısınması, Betonlaşma, denizdeki Azot ve Fosfor dengesinin bozularak çoğalması deniz salyasının oluşmasına neden olduğunun altını çizdi.

İzleyicileri bilgilendirmeyi sürdüren Kemal Kaya, KBFT Derneği bugüne kadar yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek, çevre duyarlılığına bir kez daha dikkat çekmeye çalışmıştır.

Bundan sonraki dönemlerde bu tür projelerin devam edeceğini belirtti.”

İzmit Kaymakamı ile sergiyi gezen misafirler sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında bilgi aldılar.

Sergide yer alan fotoğraflar, Dernek yararına 290 TL den satışa çıkarıldı. İş insanlarını, Otel ve Motel Yöneticilerini ve Hastane Sahiplerini beklediklerini ifadeettiler.

Kokteyl ile başlatan açılışta, fotoğraflara beğenilerini dile getiren sanatseverler KBFT’nin yaptığı çalışmalara övgüde bulunarak bir sonraki sergileri ve etkinlikleri büyük bir heyecanla beklediklerini dile getirdiler.

Sergi açılışında İzmit Kaymakamımız Yusuf Ziya ÇELİKKAYA’ya, Kocaeli İyi Parti Başkan Yardımcısı Nihal KUPŞİ’ ye CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha SATICI, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, Kocaeli Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi kurucu öğretim üyesi Doç.Dr. İkramettin Karaman,Tokatlılar Dernek Başkanı Turan ŞAHİN, KÖGYARDER Başkanı Tugay POLAT, Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetimine, Cihan Hastanesi eski doktorlarından Opr.Dr.Uğur Doğan ve Dahiliye Uzmanı Metin Öztürk’e ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği )Şube Başkanı Meral DÖNMEZ’e , Avukat Turgay ŞAHBENDEROĞLU, KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği) Yönetimine ve KASK eski başkanı Ümran ÖZDEMİR ve Şenay ARDA  ile çok sayıda sanat severler katılım sağladılar.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat