Özdilek

Turizm

İLSAM’dan Simav’a Şiir Şöleni

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Etkinliğin birinci gününde İLESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Firengiz, Ortaöğretim öğrencilerine İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu bir konuşma yaptı. Öğleden sonra Simav fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi gezildi. İkinci gün sabahında Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı şairler makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda şairler adına konuşan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, “Simav Şiir Şöleni’ne bundan sonra da kurumsal anlamda destek vereceklerini ifade ederek, önümüzdeki yıldan itibaren şölenin uluslar arası boyuta mutlaka çıkarılması gerektiğini” söyledi. Daha sonra Belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirildi ve şölenin anısına yaş kütüğüne plâket çakıldı. Kortej halinde Belediye'den Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen şairler burada Atatürk Anıtına çelenk koyarak İstiklal Marşı'nı okudular. Topluca Yeşilköy beldesine giderek burada açık havada düzenlenen etkinlikte şiirlerini okuyan şairlere köylü kadınların yaptığı gözleme ve ayranlar ikram edildi. Sazıyla türküleriyle şair İsa Kahraman konuklara neşeli ve duygulu anlar yaşattı.  Daha sonra ilçe merkezinde 'Büyük Hayır ve Toplu Sünnet' törenlerine katılan şairler günün akşamında yine şiirlerle, uduyla Devlet Sanatçısı Engin Çır’ın şarkıları ve sazıyla Âşık Turabi’nin türküleriyle coştular.  

Bundan önceki yıllarda Simavlı şair Osman Karaaslan’ın önderliğinde gerçekleştirilen bu güzel etkinliğin daha sonra Belediyenin desteği ile devam etmesi ve bu yıldan itibaren bu görevi tamamen Belediyenin üstlenmesi Simav’ın edebiyata, sanata ve sanatçıya verdiği değerin bir göstergesi olarak konuşuldu. Bundan sonraki yıllarda İLESAM’la kurumsal işbirliği halinde Simav Şiir Şöleni’nin yapılacağını söyleyen Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, sanata ve sanatçılara büyük önem verdiklerini ifade ederek, 16 yıldır geleneksel olarak yapılan Simav Şiir Şöleni'ni bundan sonra daha üst düzeye ulaştırmak istediklerini kaydetti. Şairler Şöleni'nin Simav'ın tanıtımı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, bir yandan ilçenin problemlerini çözmeye çalışırken, bir yandan da sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek Simav'ın çehresini değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Simav Şairler Şöleni'ne Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Ankara'dan Celal Oymak, Pehlivan Uzun, Mustafa Firengiz, İsmet Bora Binatlı, Abdullah Satoğlu, İsa Kayacan, Vedat Fidanboy, Murat Duman, İbrahim İmer, Gülten Ertürk, Durak Turan Düz, Ergün Veren, İsmail Tunç, Bahattin Karagöz, İstanbul'dan Sadettin Kaplan, Yusuf Bilge, Nedim Saatçioğlu, Necmettin Selçuk, Amasya'dan Mustafa Ayvalı, Adıyaman'dan Şemsettin Ağar, Aydın’dan Abdülkadir Güler, Şükrü Öksüz,  Bursa'dan Temel Şahin (Aşık Turabi), Faruk Anbarcıoğlu, Emin Zeybek, Düzce'den Serdar Öncü ve Yunus Kara, Karaman'dan İbrahim Şaşma, Gaziantep’ten Yıldırım Katrancı, Pınar Atay, Eskişehir'den Halil Gürkan, İzmir'den Şevki Dinçal, Engin Çır, Şerife Çınar, Yalçın Benlican, Özen Gülay Atacan, Kırklareli'nden Alaettin İkican, Kütahya'dan Esat Anık, İsa Kahraman, Kadir Güven, Tokat'tan Hasan Akar, Hatay'dan Sevil Mısırlıoğlu, Simav'dan Osman Karaaslan ile Asım Kısbet katılarak destek verdiler. 

Üç gün olarak düzenlenen etkinlik boyunca en iyi şekilde ağırlanan konuklar şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcalarında konaklayarak Simav'da gördükleri ilgi ve misafirperverliğe hayran kaldıklarını ifade ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat