Özdilek

Turizm

İLONA ZRİNY ANILDI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Avrupa'nın en cesur kadını olarak nitelendirilen Macar Kralı Thököly İmre'nin eşi İlona, Karatepe Köyü'nde Türk ve Macar yetkililer tarafından 308'inci ölüm yıldönümünde anıldı

 Macaristan tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Macar kralı ve eşinin yaşadığı yer olan Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'ndeki anıt mezarları başında dün anlamlı bir anma töreni gerçekleştirildi. Macar kralı Thököly İmre'nin "Avrupa'nın en cesur kadını" olarak gösterilen karısı İlona Zriny'i ölümünün 308. yıl dönümünde Türk ve Macar yetkililerince anıldı.

 

Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'ndeki Thököly Anıtı'nda gerçekleşen anma töreninde Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Thököly İmre Dostluk Derneği Başkanı Ertunç Baykal, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Andras Gyenge, Karatepe Köy Muhtarı Mustafa Kılıç ile Türk ve Macar dostları törende hazır bulundu.

 

Numan Gülşah'ın sunuculuğunu üstlendiği İlona Zriny'i anma programına Baykal ve Gyenge'nin çelenk sunması ardından Türk ve Macar Milli Marşlarının çalınması ile devam edildi. Macaristan'dan da naklen izlenen anma programında konuşmacılar Türk Macar dostluğuna dikkat çekerken Macar Kralı ve eşinin verdiği mücadeleye değinildi.

 

Macar Başkonsolosu Andras Gyenge, kahraman İlona ile gurur duyduklarını belirterek, onun kahramanlıklarının Macaristan'da yakından tanındığını ifade etti. Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan da, Türk tarihinde de kahraman ve cesur kadınlar olması nedeniyle Türklerle Macarlar arasında çok ortaklıklar bulunduğunu hatırlatarak Türk Macar dostluğunun gelişerek devamını diledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat