Özdilek

Güncel

İlk Yerel Medya Çalıştayı Yapıldı

Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘1. Kocaeli Yerel Medya Çalıştayı’, ‘Dijital Çağda Kocaeli Yerel Medyası: Yeni Gelişim Eğilimleri Sorunlar ve Çözümler’ başlığıyla bugün Tıp Fakültesi konferans salonu

4 Mart 2015 Saat: 17:47
İlk Yerel Medya Çalıştayı Yapıldı
İlk Yerel Medya Çalıştayı Yapıldı

Çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Belediyesi Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Çakır, Prof. Dr. Ahmet Küçük, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Artık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, akademisyenler, yerel medya temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Akademisyenler ile Yerel Medya Temsilcileri Buluştu

Yerel medya ile üniversitemizi buluşturan çalıştay için bunun bir ilk olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Daha önceden yaptığımız görüşmeler neticesinde İletişim Fakültesi’nin daha aktif bir rol alması yönünde talepler iletildi. Bizlerde bu kapsamda bu çalıştayı düzenliyoruz. Burada yerel medya ile akademisyenlerimizi bir araya getirdik. Sorunları, çözüm önerilerini birlikte tartışıyoruz” dedi. Başkan Dr. Doğan ise, çalıştayın önemine değinerek “Demokrasinin kalitesini arttıracaksak, medyanın gelişmesi, güçlenmesi ve çağdaş ülkelerdeki seviyeye ulaşması gerekiyor. Bu çalıştayın bu anlamda rolü büyük. Bunun kentimizin lokomotifi konumunda olan üniversitemizin düzenlemesinin de ayrı bir önemi var” ifadesinde bulundu.

 

Yerel Medyanın Sorunları Ele Alındı

Çalıştayda yerel medyanın yaşadığı problemleri ele alacaklarını söyleyen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alver, “Bugün burada, fakülte olarak yerel medyaya ne gibi katkılar sağlayabileceğiz bunu tartışacağız. Yapabileceğimiz işbirliklerini değerlendireceğiz. Çalıştayın, tüm bu konularda bizlere yol gösterici olacağına inanıyorum” dedi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gürol da, nitelikli gazeteciler yetiştirmede üniversitemize büyük iş düştüğünü belirtti. İlimizin güçlü bir medyaya sahip olduğunun da altını çizen Gürol, burada staj yapacak öğrencilerin işin pratiğini öğrenme konusunda avantajlı olduklarını belirtti.

 

Panel ve Grup Çalışmaları Yapıldı

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alver’in yaptığı “Dijital Çağda Kocaeli Yerel Medyası: Yeni Gelişim Eğitimleri, Sorunlar ve Çözümler” paneline geçildi. Panelde konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Örgev, Anadolu Ajansı Türkiye Haberler Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil, Bizim Kocaeli Gazetesi Reklam Koordinatörü Arda Süar, Türkiye Gazeteciler Sendikası İl Temsilcisi Uğur Enç ve Özgür Kocaeli Gazetesi Haber Müdürü İlker Akşit yer aldı. Panel sonrası yapılan çalıştay grup çalışmalarında ise ‘Yerel Medyada İstihdam ve Nitelikli Personel Sorunu’, ‘Yerel Medyada Nitelikli İçerik Üretimi’ ve ‘Yeni Medya Teknolojilerinin Yerel Medyaya Etkisi’ konuları ele alındı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat