Özdilek

Güncel

İletişim Fakültesi, Göktepe’yi unutmadı

8 Ocak 1996 tarihinde cezaevinde öldürülen iki tutuklunun cenazesini izlemek için, görevi başındayken polislerce gözaltına alınan Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafı

8 Ocak 2014 Saat: 17:37
İletişim Fakültesi, Göktepe’yi unutmadı
İletişim Fakültesi, Göktepe’yi unutmadı

"Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor", "Özgür basın susturulamaz" ve "Metin Göktepe ölümsüzdür" sloganları atarak İletişim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler burada bir de basın açıklaması yaptılar.

İletişim Fakültesi öğrencisi Sevcan Eylem Adıgüzel'in okuduğu basın açıklamasında, özgür basın yolunda can vermiş onlarca basın emekçisini Metin Göktepe'nin ölüm yıl dönümünde unutmadıkları dile getirildi.

Kamuoyunda Rahşan affı diye bilinen afla şartlı tahliyeden yararlanan polislerin toplam 1 yıl 8 ay yatmış olduklarının ifade edildiği basın açıklamasında, Metin Göktepe'nin öldürülmüş gazeteciler içinde katilleri yargılanmış ilk gazeteci olduğu vurgulandı. Günümüz medyasının içerisinde bulunduğu duruma da değinen Adıgüzel, "Bugün ise medyanın üzerinde uygulanan baskı, şiddet ve susturma politikası devam ederken biz geleceğin gazetecileri ve televizyoncuları Metin Göktepe'yi unutmadığımızı, unutturmayacağımızı söylüyoruz. 1996 yılından beri her yıl iktidarda olanlar hep basın özgürlüğünü genişlettiklerinden, demokrasinin geliştiğinden bahsetmişlerdir. Ancak dönüp baktığımızda bugün gazetecilerin baskı altında olduğunu gözlerimizle görüyoruz" diye konuştu.

Evrensel üzerindeki yasaklara da değinen Adıgüzel, "Daha dün İstanbul metrolarında yasaklanan Göktepe'nin gazetesi Evrensel bugün o metrolarda bizler tarafından yasakçıların gözlerinin içine sokula sokula okunacak! Metin'i öldürerek bizleri susturmaya çalışanlar bugün cezalandırma yöntemlerini değiştirseler de baskılarını bir şekilde sürdürüyorlar. Bunlara sesimizi çıkartacak ve gerçeğin haberciliğini topluma ulaştırmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Hrant Dink'in, Uğur Mumcu'nun, Turan Dursun'un ve Musa Anter'in katillerini bildiklerini sözlerine ekleyen Adıgüzel, "Bu uğurda can vermiş onlarca basın emekçisini unutmadığımız gibi 18 yıldır aramızda olmayan Metin Göktepe'nin gazeteciliğini de yaşatacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından İletişim Fakültesi içerisindeki basın şehitleri Köşesinde yer alan Metin Göktepe'nin fotoğrafının önüne gelen öğrenciler, Göktepe'nin fotoğrafına çiçekler bırakarak onu andılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat