Özdilek

Siyaset

'İLERİ TEKNOLOJİ VAR İSTİHDAM YOK'

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “İlimizde ağır sanayi yerini dünya ile rekabet eden, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli yatırımlara bırakmıştır. Bu olumlu gibi gözükse de istihdam alanları sınırlı” dedi

17 Aralık 2012 Saat: 14:29
'İLERİ TEKNOLOJİ VAR İSTİHDAM YOK'
'İLERİ TEKNOLOJİ VAR İSTİHDAM YOK'

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, ilimizde sanayinin sektörel dağılımı üzerinde durdu. “İlimizde ağır sanayi yerini dünya ile rekabet eden, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli yatırımlara bırakmıştır. Bu olumlu gibi gözükse de istihdam alanları sınırlanmıştır” diyen Ünlü, sanayiyi değerlendirdi.

'KİMYA SANAYİMİZ BİRİNCİ SIRADA'

Kocaeli’nin yüzölçümü bakımından en küçük 8.’inci il olduğuna vurgu yapan başkan Ünlü, “Yüzölçümü küçük olmasına rağmen, Türkiye imalat sanayisinde yüzde 13 pay’a sahiptir. ÖzellikleTürkiye ’nin kimya sanayisinin yüzde 27’si ve araç üretiminin yüzde 31,9’u karşılanmaktadır. Tüm bu veriler ışığında da ilimizde bulunan ağırlıklı sektörler; taşıt araçları ve buna bağlı yan sanayi, kimya, petro kimya, makine plastik ve demir çelik sektörleridir. Özellikle kimya sanayi Türkiye de imalat sanayi içerisinde yüzde 27’lik payı ile ilk sırayı almaktadır” dedi.

'İLERİ TEKNOLOJİ VAR İSTİHDAM YOK'

İlimizin gerek konumu gerekse lojistik üstünlüğü nedeniyle otomotiv sektörünün son derece dikkatini çektiğini dile getiren Ünlü, “Bölgeye yapılan otomotiv sektörünün yatırımı hiç azımsanmayacak bir şekilde… Yan sanayinin de gelişmesine olanak sağladı. Ancak, bu kısımda da yine ileri teknoloji devreye girdiğinden küçük sanayici bu durumdan zarar görmüş. O kurumlarda istihdam edilenler de dolaylı olarak bu durumdan etkilenmişlerdir. Ayrıca otomotiv sanayinin yanı sıra ilimizde ICT, deniz taşıtları ve yat sanayi de hızlı bir ilerleme göstermektedir. Bu alanda yine daha çok ileri teknoloji kullanıldığı için istihdam alanı oluşturulamamaktadır” şeklinde konuştu.

'BAŞARI İSTİHDAMI GETİRMİYOR'

Son olarak ilimizde vergi tahsilat oranlarına da değinen başkan Ünlü, “ Kocaeli vergi tahsilat oranı yüzde 93,5’dir. Bu oranla birinci sırada yer almaktadır. Kocaeli ’nde tahsil edilen vergi 72 ilde tahsil edilen vergiye eşittir. Ancak, bu başarı ne yazık ki ile bir katkı koyup, istihdamı sağlamamaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat