Özdilek

Siyaset

İl Yönetimi’den Kartepe’ye Özel Referandum Toplantısı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

AK Parti Kocaeli İl Seçim İşleri Başkanlığı Kocaeli’nin genelinde gerçekleştirdiği, referandum öncesi programları önceki gün AK Parti Kartepe İlçe yönetimi ve sandık müşahitlerinin katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gerçekleşen eğitime sandık müşahitleri yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Düzenlenen eğitim programına; AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Kocaeli İl yöneticilerinden Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Uzunoğlu, Seçim İşleri Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, gençlik kolları ve kadın kolları yöneticileri çok sayıda muhtar, mahalle yöneticileri ve sandık müşahitleri yer aldı. Türkiye’de bir ilke imza atan Kocaeli İl Seçim İşleri Başkanlığı; 12 Eylül öncesi referandum süreci, halkın bilinçlendirilmesi ve Anayasal düzenlemelerin hangi alanları kapsadığını, mizahi bir yolla Kartepeli sandık müşahitlerine 55 dakika süren tiyatro gösterisiyle sunuldu.

 

“Bize düşen bilinçsiz oy vermeyi engellemek”

Seçim öncesi yapılan bilgilendirme toplantısı, diğerlerine göre bu defa farklı bir yöntem uygulandı. Sunulan tiyatro eşliğinde verilen bilgiler dikkatle izlendi. Mizansen olarak ele alınan referandum süreci tiyatro gösterisi, zaman zaman kahkaha dolu anlara sahne oldu. Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz “Kartepe İlçesi olarak sandık müşahit çalışmalarımıza çok uzun zaman önce start verdik. Bugün gelinen nokta, Kocaeli’nin Türkiye genelinde ne kadar güçlü bir yapı kazandığının göstergesidir. Kartepe İlçe Teşkilatı olarak hem seçim öncesi çalışmalarımız hem de seçim esnasında ki hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Sandık müşahitleri eğitim programımızın amacına uygun bir sonuçla neticelenmesi ve özellikle 12 Eylül’de yapılacak referandum öncesi halkımıza bunları elimizden geldiğince anlatmalıyız. Bize düşen bilinçsiz oy vermeyi engellemek, parti gözetmeksizin; Anayasanın gelecek yıllara ışık tutacağını halkımıza aktarabilmektir. Halkımızın neye evet diyeceğini anlatmak bizlerin görevidir.13 Eylül sabahı her şey halkımız için daha iyi olacak” dedi.

 

“Referandum en doğru şekilde anlatılmalı”

Referandum sonuçlarının, halkın bağrından kopan bir kararın neticesi olacağının altını çizen, AK Parti Kocaeli İl Seçim İşleri Başkanı Şemsettin Ceyhan “Referandum sonuçları halkın bağrından kopan kararın neticesi olacaktır. Bu nedenle halkımızın vereceği kararların bilinçli olarak vermeleri ülkemiz açısından çok önemlidir. Ülkemizde insan hakları ve tam demokrasinin hâkim olabilmesi için mevcut anayasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu gün gibi aşikârdır. Bizler bilinçli seçmenler olarak ülkemizin yarınları için referandum seçimlerinde “Evet” diyeceğiz ve neden evet dediğimizi vatandaşlarımıza en doğru şekilde anlatacağız.” dedi.

 

Bilgilendirme toplantısı konuşmalar, gösterime sunulan tiyatro ve soru cevapların ardından sona erdi. Yapılan bilgilendirme toplantısına katılan sandık müşahitleri verilen eğitimin oldukça verimli geçtiğini belittiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat