Özdilek

Siyaset

İl Genel Meclisi’nde duygulu toplantı

Kocaeli İl Genel Meclisi, son toplantısının ilk birleşimini Valilik Binası Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

3 Mart 2014 Saat: 14:31
İl Genel Meclisi’nde duygulu toplantı
İl Genel Meclisi’nde duygulu toplantı

Kocaeli İl Genel Meclisi, son toplantısının ilk birleşimini Valilik Binası Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Mart ayından sonra yasa gereği kaldırılacak olan meclisin son toplantısının ilk birleşimi, duygulu konuşmalara sahne oldu. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, CHP Kartepe Belediye Meclis Üyesi Adayları Mine Koç, Serap Özmen, Nilay Merttürk ve Ayla Demir de meclis ortamını görmek için misafir olarak yer aldı.

BÜTÇE KESİN HESAPLARI KABUL EDİLDİ

Son toplantıların olması nedeniyle, Meclis’te söz alan herkes, sözüne helallik isteyerek başladı. Meclis Başkanı Fahim Kılıç da herkese teşekkürlerini sunarak, “Burada hiçbir kirli işe karışmadan, 5 yıl boyunca sadece işini yapan 56 güzel arkadaşıma teşekkür ediyorum” diyen Kılıç, Meclis Üyeleri’nin duygulanmalarına sebep oldu. 7 Şubat 2014 tarihli toplantıya ait tutanakların okunup kabul edilmesi ile başlayan toplantıda, İl Özel İdaresi’nin 2013 mali yılı Bütçe Kesin Hasabı’na ait cetveller de görüşülerek kabul edildi.

“SAPANCA’DA KRİTİK BİR AY”

Toplantıda söz alan CHP’li Erdal Baş, Sapanca Gölü’nde balık tutulması konusuna değinerek, “Sapanca’da bir bölge var. Balıklar bu mevsimde oradan geçerek havyar bırakıyorlar. Balıkçılar ise oraya ağ atarak buna engel oluyor. Yetkililerin bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi. Balıkların bu sayede gölü de temizlediğini belirten Baş, gerekirse bir ay boyunca gölün başında nöbet tutulması gerektiğini vurguladı. Söz alan bir diğer isim CHP’li Talat Osmanoğulları ise Dilovası’nda bulunan TOKİ Endüstri Meslek Lisesi’nin halen açılmadığını ifade ederek, “TOKİ işi bırakmış, başka bir müteahhit devam edecekmiş. Ama hala bir atılmış bir adım yok. Okulda 130 öğrenci ders görüyor. Ancak 3 öğretmen görev yapıyor. Bunlar da Din, İngilizce ve Türkçe öğretmeni” dedi.Mart ayının ikinci birleşiminin bugün olması kararlaştırıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat