Özdilek

Güncel

İl Genel’de gergin toplantı

Meclis Başkanı Fahim Kılıç Başkanlığı’nda toplanan mecliste, Başkan Fahim Kılıç ile CHP’li meclis üyesi Mehmet Kaçar arasında tartışma yaşandı.

5 Mart 2014 Saat: 17:37
İl Genel’de gergin toplantı
İl Genel’de gergin toplantı

l Genel Meclisi Mart ayı 3. Birleşimi 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Mart ayı 3. Birleşimi 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Fahim Kılıç Başkanlığı’nda toplanan mecliste, gündeme ilave ek madde önerilerinin görüşülmesinin ardından Valilik tarafından mecliste görüşülmek üzere gönderilen ‘Eğitim ve Sosyal Hizmet Projeleri’ne katkılarından dolayı işadamı İbrahim Vefa Aracı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü Kocaeli Adayı olarak bildirilmesi’ teklifi görüşülerek karara bağlandı. Görüşme sırasında Başkan Fahim Kılıç ile CHP’li meclis üyesi Mehmet Kaçar arasında tartışma yaşandı. Kaçar, Kılıç’a “Bir muhtar, muhtar azası bile sizden daha adildir” diyerek sitem etti. Görüşmelerin ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres tarafından İl Genel Meclisi’ne sunulan 2013 Yılı Faaliyet Raporunu okudu. Enes, 2013 yılında öncelik eğitim sektörü olmuştur. 2013 yılı toplam giderinin yüzde 53’ü olan 88 milyon 467 bin 583 lira eğitim hizmetleri için kullanılmıştır” dedi.

“MUHTAR AZASI BİLE SİZDEN ADİL”

İl Genel Meclisi’nde İş adamı Vefa Aracı’nın TBMM Onur Ödülü’ne aday gösterilmesinin karara bağlanması sırasında başkan Fahim Kılıç ve CHP’li Mehmet Kaçar arasında tartışma yaşandı. Kaçar’ın, ”Biz Vefa beyi çok seviyoruz ancak, Vali tarafından bunun bize noter gibi onaylattırmak amacıyla getirilmesini yanlış buluyorum. Teklif edilmeden önce ismin kararlaştırılmasında bize de fikirlerimiz sorulmalıydı” dediği sırada Başkan Kılıç ise ”Eğer kişinin onaylanmasını kabul ediyorsanız, niye muhalefet etme gereği görüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bu sözlere öfkelenen Kaçar, ”Bununla ilgili siz bir şey söyleyemezsiniz, buna cevap verecek kişi Vali beydir. Siz de bizim gibi meclis üyesisiniz. Benim her söylediğim şeye hakarete varan laflar ediyorsunuz” diye konuştu. Kılıç, Kaçar’a, ”Mehmet bey, niye bugün gerginsiniz anlamadım. Ama beni geremeyeceksiniz” dedi. Kılıç daha sonra CHP Grup Başkanvekili Dursun Genç’ten Kaçar’ı sakinleştirmesini istedi. Kaçar son olarak, ”Buradan ayrılırken herkesle vedalaşacağım ama bir tek sizinle vedalaşmayacağım. Bir muhtar azası bile sizden daha adildir” dedi.

FAALİYET RAPOR’U OKUNDU

Tartışmanın ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres, 2013 yılı Faaliyet Raporu’nu okudu. Raporda şu ifadeler yer aldı: “2013 yıl sonu itibarı ile Özel İdare ve Genel İdare kaynaklı 262 milyon 659 bin 196 lira gelir, 167 milyon 445 bin 44 lira gider (yatırım ve hizmet) gerçekleşmesi sağlanmıştır. Bu değerler ile İl Özel İdaresi en yüksek gelir ve giderin gerçekleştiği yıl olmuştur. İl Özel İdaresi, 2005 yılında Özel İdare ve Genel İdare bütçesinden 70 milyon 507 bin 365 lira yatırım yapan bir kuruluş iken 2013 yılında yüzde 136 oranında bir artışla 167 milyon 445 bin 44 lira yatırım ve hizmet üreten bir kuruluş haline gelmiştir. Aynı şekilde idare 2005 yılında Özel ve Genel İdare bütçesinden 125 milyon 950 bin 978 lira geliri var iken 2013 yılında ki geliri 262 milyon 889 bin 560 lira olarak gerçekleştirilmiştir”

ÖNCELİK EĞİTİM SEKTÖRÜ

 “2013 yılında öncelik eğitim sektörü olmuştur. 2013 yılı toplam giderinin yüzde 53’ü olan 88 milyon 467 bin 583 lira eğitim hizmetleri için kullanılmıştır. Bu ödenek ile 2012 yılında başlayan 14 okulun yapımı tamamlanırken 53 adet okulun yapımına başlanmıştır. Bu okullardan 45 tanesinin yapımı devam etmekte olup, büyük kısmı 2014 – 2015 yılına yetişecektir. Ayrıca 4 okul sözleşme aşamasında, 4 okul ise ihale aşamasındadır. 2013 yılında eğitim hizmetlerindeki derslik ihtiyacının önemli oranda karşılandığı bir yıl olmuştur. Yeni yapılan dersliklere ilave olarak 12 ilçedeki 116 okulda 5 milyon 118 bin 857 lira +KDV olmak üzere toplam 6 milyon 40 bin 252 lira onarım yapılmıştır.” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat