Özdilek

Siyaset

İl Başkanları, Halkla Birlikte Cumhuriyet İçin Yürüyecek

Kocaeli'nde siyasi partilerin il başkanları, bir araya gelerek Valilik tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşünde de hep birlikte olacaklarını duyurdu. İl Başkanları Türk Bayrakları ile yürüyeceklerinin altını çizdi

28 Ekim 2016 Saat: 22:45
İl Başkanları, Halkla Birlikte Cumhuriyet İçin Yürüyecek
İl Başkanları, Halkla Birlikte Cumhuriyet İçin Yürüyecek

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından sık sık bir arada görmeye alışık olduğumuz kentin il başkanları bu kez Valilik tarafından yapılması planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü için bir araya geldi. Dolphin AVM karşısında bulunan Zincir Cafe’de bir araya gelen il başkanları konuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya  AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Nihat Yıldız ve DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu  katıldı.

DETAYLAR NETLEŞECEK

Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasının CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaptı. Sarıbay, ” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına 7 siyasi parti ve Kocaeli halkı olarak katılacağız. Şemsettin başkan bu teklifi ilettiği zaman çok mutlu oldum. 29 Ekim’i tüm siyasi partilerin katılımıyla kutlayacağız. Yürüyüş muhtemelen Merkez Bankası önünden Sabri Yalım’a kadar yürüyeceğiz. Sessiz bir yürüyüş olacak slogan olmayacak sadece elimizde Türk Bayrakları olacak. Sabri Yalım’da sona eren yürüyüşün ardından Vali beyin bir konuşması olacak. Detaylar daha sonra netleşecek. İsteyen partimiz yürüyüşün ardından kendi programını yapabilir” dedi.

KEV'DE FEDAKARLIK YAPMALI
Ardından gündemden düşmeyen ve her defasında çeşitli yardım taleplerinin istendiği Kocaelispor ile ilgili konuşan Sarıbay, “Kocaelispor’un bir sıkıntısı vardı. B planı olmalı dediğim de tepkiler aldım. B planından kastım Kocaelispor’un bir uzun vadeye yayılan bir de kısa vadeli bir sıkıntısı var. BU 850 Bin Euro’luk ödeme kısa vadeliydi. Benim kast ettiğim b planı buydu. Bunu da Büyükşehir çözdü. Kocaelispor’un kurtulması için KEV’in de fedakârlık yapması gerekiyor. Bunun görüşmelerine bu haftadan itibaren başlıyorum. Sefa beyle de görüşeceğim”  ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR SUNUM YAPACAK
Öte yandan birlikte yapılacak olan bir sonraki toplantının ise BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ev sahipliğinde gerçekleşeceğini kaydeden Sarıbay, “31 Ekim Pazartesi günü BBP İl Başkanımızın ev sahipliğinde Seka Park’da toplanacağız. Çöp Fabrikası, MİA gibi projelerle ilgili Büyükşehir bize bir sunum yapacak. DSP tarafından Bülent Ecevit’in de isminin bir noktaya verilmesi gündeme getirildi bu da değerlendirilecektir. Bu 29 Ekim’le ilgili bir ara toplantıdır” açıklamasında bulundu.

YARDIM YAPILACAK
Cengiz Sarıbay’ın ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise,” Kocaelispor’un borç yükünün süreç olarak yetişmeyeceği kanaatindeydik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Kocaelispor konusunu siyaset üstü bir konu olarak görüyoruz. Kritik virajda önemli bir karar verildi. Gerekli adımların atılması yönünde elimizden geleni yapacağız. Kocaelispor’un bir kampanyası söz konusu. Kocaelispor sadece kıyamet senaryosundan kurtuldu. Önce kent kamuoyunda ne kadar yardım yapılabilirse yapılacak” şeklinde konuştu.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat