Özdilek

Kültür/Sanat

İkinci Etap PURE'nin Birinci Kısmı Tamamlandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

     Bu   yıl ikinci etabı yapılan PURE projesinin birinci kısım çalışmaları tamamlandı

 

 

Kocaaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında başlattığı ve üç yıl ara ile yapılan Uluslararası İleriye Dönük Kentsel ve Kırsal Epidemiyolojik Araştırma (PURE) projesinin ikinci etabı başladı. Bu yıla denk gelen ikinci etap çalışmasının birinci kısmındaki muayenelerde 470 kişi kontrol edildi. Sağlık kontrolleri Karamürsel'in Karaahmetli ve Kandıra'nın Özbeyli Köyleri ile İzmit Ayazma ve Yuvam Akarca Mahallelerinde yapıldı.

VATANDAŞLAR RAPORLARLA BİLGİLENDİRİLİYOR

Bütün tahlilleri yapılan ve kan değerleri ölçülen deneklerden sağlık durumlarında şüphe görülen vatandaşlara raporlar verilerek doktorlara yönlendirildiler. 25 Nisan'dan bu yana sürdürülen birinci kısımdaki kontroller sırasında iki şeker vedört tane de tansiyon hastası tespit edildi.

İKİNCİ KISIM ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK

35 ile 75 yaş arası vatandaşlarda yapılan sağlık kontrollerinin ikinci etap ikinci kısım çalışmaları ise Aralık ayında başlayacak. Bin 500 kişi üzerinde gerçekleşecek ikinci kısım çalışması Gebze; Mevlana ve Gaziler Mahallesi ile Pelitli Köyünde, Gölcük Hasaneyn ve İzmit Çayırköy'de yapılacak. Pure projesinde Büyükşehir Belediyesi'nin 13 sağlık personeli görev yapıyor.

SAĞLIK ENVANTERİ ÇIKARILIYOR

Proje sayesinde kentin sağlık envanteri çıkarıldığı gibi, kontrolden geçirilen vatandaşlar sağlık durumlarına göre doktorlara yönlendirilerek erken tedbir alınması sağlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü birlikteliğinde yapılan çalışma ulusal ve uluslar arası sağlık politikalarının şekillenmesinde rol oynuyor.

2020 YILINA KADAR DEVAM EDECEK

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat