Özdilek

Güncel

İki Kelepçeli Buluştu

Kocaeli Gebze ilçesi Pelitli köyünde yaşayan Nazife Babayiğit, dağdaki çocuğuna kazak gönderdiği için elektrikli pranga ile ev hapsine çarptırılmıştı.

16 Eylül 2013 Saat: 15:49
İki Kelepçeli Buluştu
İki Kelepçeli Buluştu

İstanbul Bağımsız milletvekili Levent Tüzel olayı öğrenir öğrenmez Nazife Babayiğit’in yanına gitmiş,78 yaşında Türkçe bilmeyen anne ile görüşmüş, meclise soru önergesi ile ülke gündemine taşımıştı. Bunun üzerine adalet bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı olayın üzerinde inceleme başlatmış,

bileğinden  cihaz ve pranga sökülmüştü. Babayiğit’in cezası kaldırılmamış. süreç devam ediyor.  Pranga baskısı yok. Dışarıya çıkıp gezebiliyor.

Bu kez Bağımsız milletvekili  Levent Tüzel,  Emek partisi genel merkez yöneticileri ve Gebze ilçe yöneticileri, HDP Gebze ilçe başkanı Nermin Uludağ,  Nazife nineyi yeniden ziyaret ettiler. Bu kez, Tüzel’in yanında 32 yıl czaevinde yatan ve geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıkan Tahir Canan ve eşi Gülniğar da vardı.

           Nazife nine, ziyaretçileri evin önündeki bahçede karşıladı. Ana ülke gündemini yakından takip ediyor. Levent Tüzel’in girişimlerini ve çabalarını takdir etiğini söyledi.

         Ziyaretçilerden Tahir Canan’ın eşi Gülnigar, “ Nazife ana, çocuklarımla ve vekilimle mücadele ettik 32 yıldır cezaevinde olan eşimi dışarı çıkardık.Sende oğluna kavuşursun umudunu yitirme, hep umutlu ol” dedi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat