Özdilek

Güncel

İki fotoğraf arasındaki fark

İki fotoğraf, ikisinde bizim ilimizden. Nasıl bu kadar tezat iki durum aynı şehirde belki de aynı zamanlarda yaşanır? Bir tarafta İzmit Çayırköy mevkii Gölkent evleri bölgesinde zehirlenerek öldürülen köpekler, bir tarafta ise Büyükşe

8 Ekim 2014 Saat: 12:57
İki fotoğraf arasındaki fark
İki fotoğraf arasındaki fark

Bir tarafta hiç acımadan alınan masum canlar, bir tarafta ise o masum canları hayata tutmak için yapılan çalışmalar. İkiside Kocaeli’de yaşanıyor. Nasıl ki Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri olmamıza rağmen, ülke bütçesine en fazla katkı sunan kentlerinden biri olmamıza rağmen bir türlü bunun karşılın alamamamız gibi...

İzmit Çayırköy mevkii Gölkent evlerinde yaz başından beri aralıklı olarak köpek zehirleme vakaları yaşanıyor. Onlarca köpek yazdan beri zehirlenerek öldürüldü. En son dün yine ayni bölgede birkaç köpek daha zehirlenerek öldürüldü. Bilinçli ve sistemli bir zehirleme faaliyetinin açıkça yapıldığı bu bölgede  vatandaşlar oldukça tepkili. Vatandaşalar yaşan bu durum karşıdan yetkililerin artık bir şeyler yağmasını ve bu şahısların bulunmasını istiyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü tüm bu çalışmalara ek olarak uzman ekip kontrolünde yapılan mobil arama ekipleri de periyodik olarak sokak sokak gezip başı boş hayvanları topluyor.  Tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin ardından hayvanlar tekrar güvenli bir şekilde bırakılıyor ya da sahiplendiriliyor. 2004 yılından bu yana 33 bin 219 sokak hayvanının aşılanma ve kısırlaştırılma işlemlerini gerçekleştirdi. Bu şekilde hem hayvanlar hem de insanlar bulaşıcı hastalıklardan korunmuş oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm bu çalışma ve projeyi üretmesinin ana amacı ise sokak hayvanlarının sahiplendirilebilmesi. Merkeze geçici bakım evi denmesinin öncelikli nedeni de bu. Sokak hayvanları aşı ve tedavileri yapıldıktan sonra sıcak yuvalarında onları sahiplenecek kişileri bekliyor.  Büyükşehir sahiplenilen hayvanların tüm bakım ve tedavisini ücretsiz olarak üstleniyor. Şu zamana kadar 3 bin 226 hayvan sahiplendirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından son olarak geçtiğimiz günlerde,  Tam donanımlı olarak hizmet veren bakım merkezi Kandıra’da Cezaevi’ne yakın bir bölgede 170 dönüm alan üzerine kuruldu. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar bu merkezde iyileştiriliyor. Kompleks halindeki yapının içerisinde 3 adet postoperatif (ameliyat sonrası binası), 1 adet ameliyathane, 1 adet karantina, 1 adet uyuz ünitesi, 1 adet işçi binası, 1 adet de kafeterya binası yer alıyor.

Karantina ünitesi 20 adet müşahede odası, mama odası ve bulaşıkhaneden oluşurken, uyuz ünitesinde 20 adet müşahede odası, mama odası ve gezinti bahçeleri yer alıyor. Merkezde ayrıca işçi binası, personel odaları, soyunma odaları, duş ve tuvaletler, yemekhane, mekanik odası, malzeme odaları ve çamaşırhaneler de bulunuyor. Merkezde birer adet de konferans salonu ve kafeterya yer alıyor.

Ameliyat sonrası binası bulaşıkhane, mama odası, müşahede odaları ve bahçe gezinme alanlarından oluyor. Bina içerisinde zeminler ve duvarlar seramik kaplama yapıldı. Ameliyathanede ise ilk kabul, ön muayene, mama odaları, 40 adet müşahede kısmı, veteriner hekim odası, röntgen odası, yıkama ve kurutma odası, ecza odası ve operasyon odaları bulunuyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat