Özdilek

Güncel

Iğdır’da 20 Yanvar Şehitleri anıldı

20 Ocak 1990 yılında Azerbaycan Azatlık meydanında SSCB ordusuna ait tankların katlettiği şehitler anıldı

18 Ocak 2019 Saat: 10:45
Iğdır’da 20 Yanvar Şehitleri anıldı
Iğdır’da 20 Yanvar Şehitleri anıldı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Merkezi ile Türkiye Azerbaycan Derneği TAD Iğdır Şubesinin ortaklaşa Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konferans salonunda 20 Ocak 1990 yılında Azerbaycan Azatlık meydanında SSCB ordusuna ait tankların katlettiği şehitler anıldı.

 

Programa Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şube Temsilcisi Behbud Gadalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Efkan Aras ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. 20 Yanvar katliamının hüzünlü bir olay olsa da bugün ki bağımsız Azerbaycan’ın temelini atan önemli bir olay olduğunu belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Azerbaycan’da bağımsızlık ateşinin yıldönümü sayılan 20 Ocak 1990 yılı aslında bir kara bayramdır. O gün azaldık meydanına yığılan Azerbaycanlı kardeşlerimiz bağımsız bir Azerbaycan için canlarını hiçe saymış bir bayrama gider gibi ölüm kusan SSCB tanklarının üstüne gitmiş kendisi ölmüş ama evlatlarının bağımsızlığını kurtarmıştır. O büyük insanları rahmetle anıyorum” dedi.

 

Türkiye Azerbaycan Derneği TAD Iğdır Şube Başkanı İlteriş Kaan Taşkınsu, “Azerbaycan’da 20 Ocak 1990 yılında katliam yapıldığında Iğdır ve Türkiye’nin her şehrinde gösteriler yapılmıştır. Bu gösteriler bir millet iki devlet olduğumuzu tüm dünya ya göstermiştir. Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi kederimizdir’ demiştir” dedi.

 

20 Ocak faciasının başlamasının sebepleri ve sonuçları ile ilgili bilgi veren Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şubesi Temsilcisi Behbud Gadalı ise, “Geçmiş Sovyetler Birliği Başkanlığı bun olayların asıl önemini büyük çabalarla dünya kamuoyundan saklamaya çalışıyor. Fakat bu denli ağır günlerde halkımızla dayanışma içinde olduğunu ortaya koyan Azerbaycan Ümum milli lideri Haydar Aliyev büyük tehlikelere rağmen aile üyeleri ile birlikte Azerbaycan’ın Moskova’daki daimi temsilciliğine giderek Mihail Gorbaçov başta olmakla 20 Ocak faciasını gerçekleştirenlerin asıl simasını ifşa etmiştir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat