Özdilek

Güncel

İbrahim Aracı, Rusya'nın niyetini açıkladı

Kırım Dernekleri Federasyonu ve Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı işadamı Vefa İbrahim Aracı, "Rusya'nın çok uzun bir süredir hatta Stalin zamanından beri Kırım üzerindeki baskısı bilinmektedir.

1 Mart 2014 Saat: 19:08
İbrahim Aracı, Rusya'nın niyetini açıkladı
İbrahim Aracı, Rusya'nın niyetini açıkladı
Aynı şekilde Putin içinde bu baskı söz konusudur. Rusya hep bunu yapmak istiyordu ve planları dahilinde tutuyordu. Bu planlı bir olaydır. Eylem sonuçlandı ve hava alanları ve sınır giriş çıkışları işgal altına alındı. Kırım Ukrayna'ya bağlı Özerk Cumhuriyet'tir. Ukrayna karışında kendisine bağlı olan Kırım'da karıştırıldı. Rus askerleri ve kırım içindeki taraftarlarını da kullanarak meclis işgal edildi. Atama ile bir sürü insan göreve getirildi. 30 Mart'ta referandum kararı alındı ve referandum baskısını  hissederek Rusya bunu yapmaya çalışıyor.  Rusya aynı zaman yıllardır hep deniz kenarlarına çıkmak istiyordu ve her tarafı liman olmaya müsait ve askeri alanları kurmaya çok müsait bir ülke olan Kırım'ı yönetimi altına almayı kafasına koymuştu. Stratejik bir planlama bu. Askeri gücünün bir kısmı Sivastopol'de ve Suriye de bulunuyordu ama Kırım'a ihtiyaçları vardı. Bunun için işgal etme planlarını uygulamaya koydular. Bu Rusya'nın işgal planlarının bir sonucudur. Ben Kiev'i bir karıştırayım ve hemen arkasından da Kırım'ı karıştırıp bir günde işgal edeyim dedi ve yaptı. Bu epeydir belliydi ve Yanukoviç Kırım'da görüldü, oradan kaçtı denildi. Aslında Kırım içinden de destek buldukları ve işbirlikçiler olduğu kesindir. Her yıl zaten üçyüz dörtyüz haneyle organik bağımız var. Mesela çiftleri evlendiriyoruz ve burada misafir ediyoruz, kurbanlar kesiyoruz. Karşılıklı gidip geliyoruz. Şu an evimde bile Kırım'lı misafirlerim var. Yurttaşlarımızdan ricamız var. Kırıklıklara sahip çıksınlar. 1944'te sürgüne gidenler elli yıl sonra memleketlerine döndüler ve şimdi karşılarında tekrar Rus tanklarını buldular, Kırımdaki bir çok soydaşımız bu vaziyette. Eskiyi hatırlatan eylem içinde hareket eden Ruslardır. Kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızı taciz ediyorlar. 

Türkiye duruşunu göstermeli
 
İbrahim Aracı, "Türkiye Cumhuriyeti devleti elemanları Birleşik Krallık'ta hayatını kaybeden Cengiz Dağcı'nın cenazesini aldı ve ülkesi olan Kırım'a götürdü. Eğer bir insanın Cenazesini alıp sahip çıktıysanız şimdi onun mezarını da sahip çıkmalısınız. TC hükümeti olarak ortaya bir irade koymamız lazım. Rusya'yla bir sürü ilişkimiz var ama sonuçta Kırımlılarda Türk asıllı vatandaşlarımızdır. Yıllarca Türkiye de kamuoyu açıklamalarında Kırım'ın adını kullanarak kırım meselesi kırım meselesi var denildi ama şimdi gerçekten bir Kırım meselesi var. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin nin bazı bölümlerinde söz sahibi olduğu kişilerin etkisiyle gazete ve diğer yayın organları Kırım lehinde haberler yapmadılar. Kırım'a ve Kırımlıya sahip çıkmadılar. Söylemleri hep yafta kaldı ve ötesine geçemedi. Kırım'lı artık kullanılmak istemiyor. Rusya Kırım'a inip rahat nefes alırsa Türkiye Cumhuriyeti onlar kadar rahat nefes alamaz. Federasyon ve Kırım Dernekleri olarak durumu kaydıyla ve üzüntüyle istiyoruz. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat