Özdilek

Çevre

İBB sel bölgesinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

İBB, sel felaketinin yaşandığı Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde arama kurtarma, su tahliye, çalışmalarına devam ediyor.

15 Ağustos 2021 Saat: 14:02
İBB sel bölgesinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor
İBB sel bölgesinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

İBB sel bölgesinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

İBB, sel felaketinin yaşandığı Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde arama kurtarma, su tahliye, çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki görev alan ekip ve araç sayısını artıran İBB, 199 personel, 120 araç-iş makinesini Batı Karadeniz’e göndermiş oldu. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bugün yapılan su tahliyesi çalışmalarında üç vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.

 

 “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acil Durum ve Afet Müdahale Planı”nda görevli birimlerden kurulan ekip AKOM koordinasyonunda bölgede arama kurtarma, su tahliye, kanal açma, iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların ilk günü 12 Ağustos’ta 76 olan personel ekibi 202’ye; araç sayısı ise 42’den 126’ye çıkarıldı. 

 

 Üç vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı

 

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yapılan çalışmalarda acı bir haber geldi. Bölge halkı, sel esnasında, bir aparmanın bodrum katına sığınan insanların olduğunu İBB ekiplerine bildirdi. Yaklaşık bir gün süren su tahliyesi çalışmalarının ardından üz vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. 

 

 Vatandaş ibb ekiplerine destek veriyor

   

İBB ekiplerini, bölge halkı yalnız bırakmıyor. Sahada, çalışmalarında gördüklerini ekiplere ihbar eden vatandaşlar aynı zamanda, aralıksız çalışan İBB personeline çay, kek gibi ikramlarda bulunup onlara destek veriyor, yanlarında olduğunu hissettiriyor. 

 

İBB ekipleri iki bölgeye ayrıldı

 

    İBB AKOM’dan paylaşılan bilgiye göre, 202 personelin 124’ü Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, 78’i ise Sinop”un Ayancık ilçesinde görev alıyor. 

 

   Bölgeye gönderilen İBB yardım ekibi ve ekipman şöyle:

 

  • İtfaiye Daire Başkanlığı: 39 personel, 13 araç; iki adet İtfaiye Kurtarma Aracı, bir adet hortum aracı, dört adet itfaiye hizmet aracı, üç adet lojistik destek aracı, bir adet itfaiye bakım onarım aracı, bir adet sualtı araka kurtarma aracı ve ekipmanlar,

 

  • İSKİ, 24 personel, 19 araç, beş adet kamyon, iki adet Loder, iki adet tır, bir adet 4x4 arazi aracı

 

  • Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı; 89 personel, 67 araç. Ekibin bölgede, yol düzenleme, çamur, moloz, enkaz kaldırma vb. çalışmaları devam ediyor.

 

  • İSTAÇ, 15 personel, 9 araç ile Sinop’un Ayancık ilçesinde, mekanik süpürme araçlarıyla temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat