Özdilek

Kültür/Sanat

İasos’lu Minikler, İasos Cennet kalsın!

Bu kez İasos’lu minik öğrenciler İasos Mahalle Meclisinin organize ettiği, “Sanatla Farkındalık Etkinliğine” katıldılar. Yapmış oldukları resimler ile İasos Cennet kalsın! dediler.

3 Ekim 2021 Saat: 19:52
İasos’lu Minikler, İasos Cennet kalsın!
İasos’lu Minikler, İasos Cennet kalsın!

İasos’lu Minikler, İasos Cennet kalsın!

Bu kez İasos’lu minik öğrenciler İasos Mahalle Meclisinin organize ettiği, “Sanatla Farkındalık Etkinliğine” katıldılar. Yapmış oldukları resimler ile İasos Cennet kalsın! dediler.

 

Kıyıkışlacık Okulu öğrencileri İasos Mahalle Meclisinin organize ettiği, “Sanatla Farkındalık Etkinliğine” katıldılar.

 

Kıyıkışlacık halkı uzun bir süredir mutsuz, tedirgin günler yaşıyor. Güllük Körfezi’nin ikinci büyük maden limanının İasos Antik kentinde yapılması planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED raporu incelenmiş ve Muğla Valiliğince “ÇED gerekli değildir” kararı ilan edilince, Güllük Körfezi Halkı birleşmiş ve karara itiraz edip, dava açmıştı.

 

Muğla Valiliği’nin kararını geri çekmesiyle dava konusu ortadan kalkmış, halkın istediği olmuş, dava kazanılmıştı.

 

Daha sonra 29 Haziran 2021’de Kıyıkışlacık’a, maden yükleme ve nakliyesi projelerini anlatmak üzere Halkın Bilgilendirilmesi Toplantısı için Bakanlık yetkilileri ve şirket temsilcileriyle gelen proje sahibi Ayıldız Şirketini, halk konuşturmayarak dinlememişti. Tencere düdük çalan halkın protestosuyla karşılaşan şirket yetkilileri projelerini anlatamadan apar topar gitmişlerdi.

 

O gün bugündür sadece Kıyıkışlacık halkı değil tüm Güllük Körfezi halkı tedirgin. Maden yükleme ve nakliye limanı huzur beldesi İasos’da istenmiyor. Kıyıkışlacık halkı bu cennet köşenin cennet olarak kalmasını istiyor “İASOS CENNET KALSIN” diyorlar..

 

Yetkililere seslerini duyurmak için bu defa da Kıyıkışlacık’ın minik ressamları bir araya geldiler. Nefis bir sonbahar gününde, 2 Ekim Cumartesi günü, Türkiye’mizin eşsiz güzelliğe sahip kıyısında, antik İasos Kalesinin karşısında hep birlikte resim yaptılar. Yaptıkları resimler Kıyıkışlacık Okul duvarlarında sergilenecek.

 

Kıyıkışlacık çok mutlu bir gün yaşadı. Enerji ve motivasyon çok yüksekti. Bazı öğrenciler heyecandan sabaha kadar uyuyamadıklarını, bu etkinliğin çok güzel olduğunu, çok mutlu olduklarını ve sık sık yapılmasını dilediklerini söylediler. Kıyıkışlacık Okulunda Resim öğretmenlerinin olmadığını, kadro açılmasını ve öğretmenlerinin öğretisiyle resim dersi almak istediklerini de sözlerine eklediler. Evet, Kıyıkışlacık Okulu Resim Öğretmeni istiyor. Umarız Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüğü öğrencilerimizin seslerini duyarlar.

 

Farkındalık etkinliklerine destek verenlere İasos Mahalle Meclisi teşekkürlerini iletti.

 İşte Teşekkür

Resim Sanatıyla  İasos Farkındalığı Etkinliğine destek veren, başta öğrencilerimize, velilerimize, Kıyıkışlacık Okul müdürümüz İbrahim Çetin hocamıza, Ulviye Fişengi Özcan ve Hakan Özcan öğretmenlerimize, duyurularımızı tüm sınıflarda yapan okulumuzun değerli öğretmenlerine, etkinlik süresince bilgi ve tecrübeleriyle öğrencilere eğitmenlik yapan ressam ve sanatçılarımıza (Emekli öğretmen - ressam Mine İncier’e, Resim öğretmeni Aslı Örs’e, İstanbul’dan gelerek Kıyıkışlacık’lı minik ressamlara eğitmenlik yaparak etkinliğe destek Devrim Ateş öğretmene) teşekkür ederiz.

 

İASOS CENNET KALSIN

 

İasos Mahalle Meclisi

Etiketler: İasos,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat