Özdilek

Siyaset

Hurşit Güneş, İlerici İttifak'ta yer alacağız

CHP il binasında Koceli Milletvekili CHP genel başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Prof. Hurşit Güneş İl Başkanı Yalçın Kuşkan'la birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna yönelik bilgiler verdi.

6 Şubat 2014 Saat: 13:43
Hurşit Güneş, İlerici İttifak'ta yer alacağız
Hurşit Güneş, İlerici İttifak'ta yer alacağız
Hurşit Güneş, "Avrupa'da oluşturulan ilerici İttifak'ta Türkiye olarak partimizin yer almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun içinde Avrupa'ya gidilmelerin oluşumdami yerimizi alacağız. Türkiye kritik bir dönemden geçiyor birincisi ortadoğu da tamamen zayıflamış ve dışlanmış duruma düşürüldü. Komşuya silah sevkiyatı yaptığımız bile ortaya çıktı. Adana da bir el kaide elemanının beyaz fosforu elde etmek için Türkiye de çalışmaları sırasında yakalandı ve burada yargılanacaklar. İnşallah bunları beraat ettirmezler. 
Bir başka alan yolsuzluklar yargı bağımsızlığını ortadan kaldırılarak örtbas edilmeye çalışılıyor. Avrupa da ki Türkiye masası şefi yardımcısı bir milletvekili ve İngiliz işçi partisinden birer yetkili ile görüştük. RTE Brüksel de çok sert biçimde uyarılmış ve çok sert bir metin içeren bir mektuplar da bu perçinlenmiş. Türkiye'nin aşkı sürecinin zarar göreceği ve ilerleyen durumlarda ise Türkiye'nin üyelik sürecinin toptan ortadan kaldırılacağını belirtmişler ama başbakan kendisine yapılan uyarıları burada yalan söyleyerek halkımızı kandırıdığı da ortaya çıktı. 
Önki gün Aliİhsan Korkmaz'ın katillerinin yargılanmasına başlandı. Polis tarafından dökülerek öldürüldü.başbakan Tahrir meydanında ölen Araplar'a gözyaşı dökersen kendi polisinin ölünüzü genç için tek bir söz bile ağzından çıkmadı. 
Babacan'ın seçim sonrası ekonomik istikrarın rayına oturacağını söylemiş ama bizim en kırılgan ülke olduğumuzu tüm dünya söylüyor. Dış borç açısından yüzde 28 milli gelir içinde Türkiye nin yüzde 40 la en kötü durumda olan ülkeyiz. Ekonomik istikrardan bahsetmeyi artık bırakmaları gerekiyor. Kemal Derviş bir açıklama yaparak ortada bir hukuk ve devlet krizi var. Bu düzelmeden istikrar olmaz demiş. 
 
2014 yılın Türkiye'nin büyüme tahminleri yüzde 1,5 olarak açıklanmıştır. İşsizlik ise umutsuzlarla birlikte resmi rakamlarla toplam işsizler yüzde 20'yi aşacaktır ve bu durum çok vahimdir. 
 
Kocaeli'ndeki yerel seçimlere gelirsek, geçtiğimiz dönemdeki başarılarımızı önümüze koyup yol haritası çıkarmamız gerekiyor. Üyelerinin önüne seçim sandığı koyan tek parti CHp'dir. Parti içi demokrasi hayata koyarak korunuyor. Burada kaynak bol ama hizmet yok. Kocaeli'nin çok büyük borcu var diyorlar abartmada ödeyen yok. Temel ulaşım eksik ve yetersiz ve kamu ulaşımı yok. Raylı sistemden vaz geçtik. Izmitin ciddi bir trafik sorunu var mı var. Trafik kaosu var mı var. Belediye otobüs sayısı ortada. Kocaeline dürüst yönetimler gelecek ve yepyeni kalıcı projeler getireceğiz. Biz belediye başkanlarının neden değiştirildiğini merak ediyoruz. Çok mu dürüst değillerdi ve haklarında davalar mı vardı. Biz 12 ilçede de iddialıyız. Bazı ilçelerde çok güçlü olmamızın üstüne diğer ilçeleri de koymalıyız. 
 
Yalçın Kuşkan, "Sağlam irade afişleri için il başkanlığı olarak seçim kuruluna müracaat ettik ce seçim kurulu kamu alanı olan yerlerde bu afişlerin kaldırılması gerek dedi ama kaymakamlık ve kolluk güçleri bunları kaldırmadılar. Haya bunlar asılı durmaktadırlar. Kimse harekete geçmedi. Bize uyguluyorlar ama AKP'ye uygulamıyorlar. Valiyle asayiş toplantısında konuyu açacağız ama seçim kurulunun isteğini yerine getirmezlerse suç duyurusunda bulunacağız. 
 
Fezlekeler meclise geldiğinde ne oluyor biliyoruz. Iki yolla bunları örtüyorlar. Geri gönderdiklerinde bu evrakları meclis başkanlığı hangi savcıya gönderdi kendi adamlarına gönderdiler. Biz CHP rozeti takan bir hakımı bile istemeyiz. HYK da dahil tüm yargı kurumları tarafsız olmalıdır. Bize teklifte bulunan başbakanın teklifini reddettik. Biz iktidara gelince kirlilik ve aklar ile temizler otya çıkacaktır. Bunun kaç yıl alacağını bilemem ama değiştireceğiz. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat