Özdilek
Mecit Ünal
Mecit Ünal

Hürriyet Kocaeli’de Ak Partinin beynini aldı (2)

CHP 2004 yılında İzmit’i kaybederek neleri kaybettiğinin farkına şimdi varacak. Halkın arasında olmayan CHP’nin anlı şanlı yöneticilerinin kulağına hiç gelmemiştir sanırım.

9 Nisan 2019 Saat: 09:36

Eyyy anlı şanlı beyinlerinden dünya belediyeciliği fışkıran akıl fukarası sosyal demokrat olamayan yöneticiler;

-Belsa Plaza’yı yapan belediyenin hangi partiden olduğunu biliyor musunuz? -İzmit’e ilk 5 yıldızlı oteli kimin yaptırdığını biliyor musunuz? -İzaydaş’ı kim yaptı biliyor musunuz? -İzgaz’ı kim yaptı biliyor musunuz? -Buz Patenini kim yaptı biliyor musunuz? -Mevcut Büyükşehir hizmet binasını kim yaptı biliyor musunuz? -Yürüyüş yolunu kim yaptı biliyor musunuz? -Carrefour ve Real’i kim yaptı biliyor musunuz? -Outlet Center’ı kim yaptı biliyor musunuz? -Galericiler Sitesi’ni kim yaptı biliyor musunuz?

-İntertex fuar alanını kimin yaptığını biliyor musunuz?

-Mezbaha kesim tesisini kimin yaptığını biliyor musunuz? -Yahya Kaptan’ı CHP’nin Yuvam Akarca’yı Ak Partinin yaptığını biliyor musunuz? -Yuvacık Barajını CHP’nin yarım bırakıp kaçtığını biliyor musunuz? -Peki, Şehirlerarası otobüs terminali’ni kim yaptı biliyor musunuz?

Bilemezsiniz!.. Çünkü bunları konuşan kesimin kahvesinde, lokantasında, berberinde, bakkalında, manavında, camisinde… Onların vakit geçirdikleri park ve dinlence yerlerinde siz yoksunuz!..

"Sizin aklınızla bir seçim dönemi daha yaşanmış olsaydı..."

15 yıl içinde nelerin değiştiğini ve nelerin elden gittiğini anlamanız için saydım, yukarıdaki CHP’li belediyelerin eserlerinin sahiplerinin nasıl değiştirildiğini bilesiniz diye anlattım. Oralarda her yüz kişinin enaz yetmişbeşi öyle söylendiği için öyle biliyorlar. Ak Parti büyükşehir belediyesinin şu İzmit’e yaptığı bir Doğukışla düzenlemesiyle, SEKA park düzenlemesinin yanına, İzmit belediyecileri, sizin yaptıklarınızın tamamını da katarak anlattığı için herkes öyle biliyor. Seçim kaybetmenin faturası bazen çok ağır kesiliyor, maalesef her şeyi herkesten çok bilen, hiçbir zaman sosyal demokrat olamamış zavallılarSizin aklınızla bir seçim dönemi daha yaşanmış olsaydı, bir 15 yıl daha beklenirdi herhalde!..

Şimdi İzmit 15 yıl sonra Hürriyet’ine kavuştu…

Kocaeli’nin 12 ilçesi var… İzmitKocaeli’nin beyni… Diğer ilçelerini de vücudumuzun diğer organlarıyla isimlendirebilirsiniz. Seçim gecesi yaşananlar beynin ne kadar önemli bir organ olduğunu gösterdi. 13 belediyenin 12’sini Ak Parti kazandı ve sadece 1’ini Millet İttifakının CHP’li adayı Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet kazandı. Sadece bir belediye kazanan CHP o gece saat 22.00 den sabaha karşı 03.00’e kadar coşku ile 15 yıl sonra gelen başarıyı kutladı. İşte Hürriyet,Ak partinin Kocaeli’deki beynini aldığı için, 11 ilçe ve büyükşehir belediyesini kazanmasına rağmen, beynini kaybeden Ak Parti müthiş seçim başarısını kutlayamadı. 2014 seçimlerinde sabaha kadar araba kornaları ve havai fişeklerden uyuyamamıştık.

HürriyetAk Partinin beynini almaya aldı da… Beni düşündüren ise inkar edilemeyecek kadar sosyolojik bir gerçeklik var. İzmit’in 15 yılını çalan Ak Parti adayının 98 bin oy alabiliyor olması!.. Ak Parti adayına verilen 98 bin oy hangi gerekçelerle verilebiliyor!.. halen, hayretler içindeyim. İzmit’te yaşayanlarla sandığa yansıyanlar uyuşmuyor. İnsanların artık eskisi gibi bir yanık türküye oy verdiği günler geçmişte kaldı.

Siyaset, seçilmişlerin, toplumun sorunları çözdüğü ve beklentilerini yönettiği bir alandır. Fatma başkan koltuğuna oturduktan sonra, tüm mahallelerin bekleyen sorunlarını çözerken, beklentilerini içeren sosyo ekonomik dosyayı doldurmalıdır. Bu dosya Ak Partiye niçin oy verme gereği duyanların gerekçeli duygularını size sunacaktır.

*Önemli not: Islak imzalı sandık sonuç tutaklarını çok iyi ve gizli yerlerde muhafaza edin. Yoksa birileri onları çok çalmak isteyebilirler!...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eski Bayramları Özlemek2 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Bir aylık ramazan Ayı’nın, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Ramazan-ı Şerif olan bir Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.
İGF’nin Önemi!..12 Temmuz 2021 Saat: 10:25
İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.
Yerel Gazetecilik8 Temmuz 2021 Saat: 14:19
Ülkemizde yerel gazetecilik genelde; -Baba mesleğini yaşatma isteği, -Meslek tutkusu,
Lider Olabilmek…19 Haziran 2021 Saat: 23:06
Başlığa bakınca elbette aklımıza “LİDER” olarak ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk geliyor.
Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan…13 Nisan 2021 Saat: 11:16
Ramazan geldi. Hoş geldi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat