Özdilek

Siyaset

HTKP seçimleri değerlendirdi

Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) İl Başkanı Barbaros Tantan, partisinin Merkez Komitesi’nce yapılan seçim değerlendirmesi kamuoyu ile paylaştı. Yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

8 Haziran 2015 Saat: 12:49
HTKP seçimleri değerlendirdi
HTKP seçimleri değerlendirdi

‘’7 Haziran seçim sonuçları Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) açık yenilgisidir. Halkımız AKP rejimine ağır bir tokat atmıştır. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı ayaklar altına alarak açık destek vermesine, meydan meydan dolaşmasına, devletin bütün olanakları seferber edilmesine rağmen AKP, hükümet kuracak meclis çoğunluğunu elde edememiştir. Seçim sonuçları, saltanat sevdalılarına, padişahlık ve halifelik heveslilerine ders niteliğindedir. Başkanlık hayali sona eren Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı da gayrimeşrudur.

Derhal istifa etmeli, işlediği katliam ve hırsızlık suçları nedeniyle yargılanmalıdır. 

AKP ve Erdoğan, bundan sonra da şantajla ve zorbaca yöntemlerle iktidarı bırakmamak için her türlü yolu deneyecektir. Bu partinin ve Erdoğan'ın şantajlarına boyun eğilmemeli, koalisyon, dışarıdan destek ve benzeri her tür yöntem reddedilmeli, AKP yalnız bırakılmalıdır.  

Seçim sonuçları, başta baraj sistemi olmak üzere her türlü antidemokratik uygulamayı yerle bir etmiştir. Seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu derhal değiştirilmelidir. 

AKP iktidarının son bulması, yalnızca Türkiye için değil, Ortadoğu halkları için de önemlidir. Cihatçı çeteleri desteklemeyen, emperyalizmden bağımsız bir Türkiye, bölge halklarının barış ve kardeşlik içinde yaşamasını sağlayacaktır. Ülkemizde Kürt ve Türk halklarının kardeşliği güçlenirken, Türkiye'nin Kobanê'ye, Şam'a, Bağdat'a barış elini uzatması mümkündür.

Seçim sonuçları, 2013 Haziran'ında başlayan büyük direnişin devamıdır. Haziran Direnişi AKP'nin yıkım sürecini başlatmış, AKP'ciliğin sonunu hazırlayacak bir Türkiye tablosu yaratmıştır. Seçim dönemine damgasını vuran laiklik, emekçilerin hakları, özgürlük, bağımsız ve barış yanlısı bir dış politika özlemleri Haziran Direnişi'nin armağanıdır ve seçimin sonuçlarına mutlak bir etkide bulunmuştur. 

Bu gerçeği de dikkate alarak, seçim sonuçlarında önemli bir payı olan Halkların Demokratik Partisi’ni seçim başarısından dolayı kutlarız.

Haziran Direnişi ve 2015 seçim sonuçları, AKP rejiminin temellerini oluşturan zorbalığın, yobazlığın, işbirlikçiliğin, hırsızlığın, katilliğin, adaletsizliğin, piyasacılığın, işçi düşmanlığının, kadın düşmanlığının bu topraklar tarafından reddedildiğini kanıtlamıştır. Bu zihniyeti ve onun politikalarını sürdürmeye kalkan her kim olursa olsun, karşısında emekçi halkımızın direnişini bulacaktır. AKP'ye ve AKP'ciliğe direniş, emekçi halkımızı güçlendirmiştir. 

Bugün daha güçlüyüz…

Halkın Türkiye Komünist Partisi, düzenin siyasi, ideolojik ve iktisadi bir krizle karşı karşıya olduğunu tespit etmişti. 7 Haziran, siyasi krizin derinleşmekte olduğunu göstermiştir. 

Kriz düzenin krizidir ve bugün Türkiye'de düzen kuracak tek aktör emekçilerdir.

Partimiz, bu seçimde başarılamayan gerçekçi bir sosyalist alternatifin yaratılması için bütün güçlerini seferber edecek, Birleşik Haziran Hareketi'nin güçlendirilmesi için kolları sıvayacaktır. 

AKP'nin ve AKP'ciliğin kökünü kazıyacak, Haziran Türkiyesi'ni kuracağız!

Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!’’

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat