Özdilek

Güncel

Hızlı tren Mart'a anca yetişecek

Yapımı yaklaşık iki yıldır devam eden Yüksek Hızlı Tren'in gelecek yıl şubat veya mart ayında hizmete girebileceği duyuruldu.

18 Kasım 2013 Saat: 20:36
Hızlı tren Mart'a anca yetişecek
Hızlı tren Mart'a anca yetişecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinin görüşülmesinde bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının gelecek yıl şubat veya mart ayında hizmete girebileceğini söyledi. Bakan Yıldırım daha önce de 29 Ekim'de açılması planlanan hattın açılışının erteleneceğini söylemişti. Toplam 9 durak olacak YHT hattında yolcular, Ankara'dan İstanbul'a giderken sırasıyla; Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit ve Gebze'den geçerek Pendik'e varacak. Bu yolculuk 3 saat sürecek. Ankara-İstanbul YHT hattı, son durak olan Pendik'te banliyö hattıyla Marmaray'a entegre edilecek.

 

XX

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat