Özdilek

Ekonomi

Hızlı Tren Geçemeden Köprüsü Yıkıldı!

Çok konusulan konuların başında gelen,hızlı tren projesi ,böylesi treji komik ,aynı zamanda kntte kaygı uyandırdı!

12 Kasım 2012 Saat: 11:55
Hızlı Tren Geçemeden Köprüsü Yıkıldı!
Hızlı Tren Geçemeden Köprüsü Yıkıldı!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yaptırılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) demiryolu inşaatının ilimizden geçen bölümünde, önceki gece çok kaygı veren bir olay yaşandı. Gebze-Köseköy hattında devam eden inşaat kapsamında Derince sahilinde yapımı devam eden köprü, çöktü.

İşciler yaralandı

Gebze-Köseköy arasındaki 62 kilometrelik güzergahta devam eden yeni demiryolu projesi yaklaşık 150 milyon Euro’ya mal olacak. Bakan, demiryolunun bu bölümünün gelecek yıl 29 Ekim’e yetiştirilmesi için müteahhit firma Kolin İnşaat’ı sıkıştırıyor. Güzergah üzerindeki pek çok köprüden biri olan Derince Harikalar Sahili girişindeki köprü önceki akşam saat 18.10 sıralarında bilinmeyen bir nedenle çöktü. Köprünün altında çalışan müteahhit firmanın 10 işçisi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi yok.

Bu  Acele Ne?

Önceki akşam köprünün çöktüğü bölgede tam bir can pazarı yaşandı. Köprü betonunu dökmek için çalışırken çöken bölümün altında kalan, büyük bölümü 20’li yaşlardaki genç işçileri bölgeye hızla gelen Sivil Savunma ve Acil Yardım ekipleri kurtardı. Müteahhit firma, dün sabah çöken köprünün bulunduğu bölgede enkazı toplamaya başladı. Ancak kum gibi dağılan betonları, kağıt gibi bükülmüş demirleri görenler, “Bu köprü bitmiş olsa, Hazlı Tren üzerinden nasıl geçecekti?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat