Özdilek

Siyaset

HGS meclis gündeminde

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, köprü ve otoyollar da trafik akışını hızlandırmak için vatandaşların hizmetine sunulan HGS'yi meclis gündemine taşıdı.

4 Ocak 2016 Saat: 12:08
HGS meclis gündeminde
HGS meclis gündeminde

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, köprü ve otoyollar da trafik akışını hızlandırmak için vatandaşların hizmetine sunulan HGS'yi meclis gündemine taşıdı. Akar, HGS'nin keyfi uygulama olduğunu belirterek "Vatandaş isyan ediyor bedeller çıldırttı" dedi

HGS ( Hızlı Geçiş Sistemi) 2012 yılında köprü ve otoyollar da trafik akışını hızlandırmak için vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ancak sisteme geçiş ile birlikte sorunlarda art arda gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin Meclise soru önergesi ve Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Sistem de bariz hatalar meydana geliyor, yapılan teblıgatlar abonelerin 1 yıl sonra elıne geçiyor, geçiş yapmadığı halde bazı vatandaşlarımıza aynı gün 5 ceza birden kesiliyor ancak karayolları bu konuda sadece altı boş açıklamalar yapıyor vatandaşlarımızın mağduriyeti çözülmüyor” dedi. Sadece 1 yılda 10 milyon araca 1 Milyar 162 milyon ceza kesilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu belirten Akar, “Geçen yıl KİT komisyonunda bu durumu gündeme getirdiğim de 1 Milyon 750 bin teblıgatın da yolda olduğu belirtilmişti” dedi.

HGS DE KEYFİ UYGULAMA

CHP Milletvekili ve KİT komisyonu üyesi olan Haydar Akar geçen dönemin sonunda PTT ve Karayollarının görüşmelerinde konuyu gündeme getirdiğini belirterek, “Karayolları maalesef OGS sistemının eski bir sistem olması ve OGS lerde giriş yapılan yerin tespit edilememesi nedeni ile ceza işlemlerinde en uzak mesafeyi kapsıyor, ancak HGS de araç sürücülerinin giriş yerlerının tespit edilebılmesıne rağmen OGS dekı uygulama  keyfı olarak yapıyor dedi. Akar, ayrıca araç sürücülerine yapılan tebilagatlar 1 yıl sonra ellerine geçebiliyor ya da geçiş yapmadığı halde sistem hatalarından vatandaşlara ceza kesılebılıyor, bunları komisyon da konuştuk ancak yapılan şey 7 gün içinde ödenmesı gereken cezasız ödeme süresının 15 güne çıkmasından öteye gitmedi” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat