Özdilek

Çevre

HES’ler için EPDK’dan izin bekleniyor

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İzaydaş’ın Yuvacık Barajı üzerinde kuracağı HES dışında, Namazgah Barajı’nda bir, Soğuk Pınar-Karakaya hattı üzerinde ise 3 HES kuracaklarını belirtti. 2,7 milyon kilovat saat elektrik üretecek HE

16 Ocak 2013 Saat: 12:17
HES’ler için EPDK’dan izin bekleniyor
HES’ler için EPDK’dan izin bekleniyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İSU, inşaatı süren Namazgah Barajı üzerinde 1, Soğuk Pınar-Karakaya hattı üzerinde ise üç Hidro Elektrik Santrali (HES) kurmaya hazırlanıyor. İzaydaş’ın Yuvacık Barajı’ndan arıtmaya giden sudan enerji üretmek için yaptığı ihalede çalışmanın sonuna gelindi. Kocaeli’deki ilk HES’in ardından İSU da 4 HES kuracak. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Soğuk Pınar-Karakaya hattı üzerinde yapılacak olan HES’lerden 2,7 milyon kilovat saat elektrik üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.

İLK HES İZAYDAŞ’TAN
Türkiye’nin birçok yerinde tepkilere neden olan HES projelerinin ilkini İzaydaş Yuvacık Barajı üzerinde kurmaya hazırlanıyor. 3 milyon kilovat saat elektrik üretmeyi hedefleyen İzaydaş, yakında barajın suyunun arıtmaya geldiği noktada HES kuracak. İzaydaş’ın HES çalışması dışında Namazgah Barajı ve Soğuk Pınar-Karakaya hattı üzerinde 4 HES yapmaya hazırlanan İSU, EPDK’dan izin almak için çalışmaları başlattı. Namazgah Barajı inşaatının bitiminde HES çalışmasını hemen yapacak olan İSU, baraj ve HES’i birlikte hizmete sokacak.

EPDK’DAN İZİN BEKLENİYOR
Yapılacak olan HES’lerle ilgili bilgi veren İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Namazgah Barajı dışında Soğuk Pınar-Karakaya hattı üzerinde 3 HES Projesi yaptıklarını kaydetti. Kaynağın yeri kot olarak çok yüksek olduğunu söyleyen Bayrak, hattan Yuvacık Barajı üzerine doğru gelindiğinde 3 HES yapılabileceğini belirtti. Teknik olarak hazırlıkları bitirdiklerini söyleyen Bayram, EPDK’dan izin çıkmasını beklediklerini kaydetti. Bu hat üzerinde yapılacak olan HES’lerle birlikte Başiskele ve Gölcük’ün üst kısımlarına pompa ile su vermeye gerek kalmayacağını söyleyen Bayram, 3 projeden 2,7 milyon kilovat saat elektrik üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat