Özdilek

Kültür/Sanat

Herşeye Rağmen...

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Posco, Kibar Holding, Daewoo Internatıonal ortaklığı ile gerçekleştirecek olan Yassı Paslanmaz Çelik Haddeleme Tesisleri Proje İmza töreni, dün Emex Otel’de gerçekleştirildi.

Sanayinin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri olan, yassı çelik üretiminin gelişmiş ülkelerde %60 seviyesindeyken, ülkemizde %22 seviyelerinde olduğunun vurgusunu yapan konuşmacılar, Kocaeli Sanayisine büyük katkıları olacağını belirttikleri tesisin imza töreninde buluştular.

Yassı Paslanmaz Çelik Haddeleme Tesislerinin çevreye olumlu etkilerinin olacağı vurgusunu yapan Topaca şunları söyledi: “ Kurulacak tesis, ne insan sağlığına zarar verecek, nede çevreye olumsuz bir etki bırakacaktır. Aksine, bölge halkına büyük katkıları olacağını düşündüğümüz bu tesiste güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulacaktır.”Kibar Holding’in çalışmasıyla koruma bandı ile çevreye verilecek zararın en aza indirileceğini belirten Işık, ‘ böyle bir yatırımla ne insanımızın, ne çevremizin zarar göreceğini düşünmüyorum. Çevre ve insan sağlığına zararlı görmüş olsaydık, bu projeye imza atmazdık’ şeklinde konuştu.

Tepki mi Var???

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden herhangi bir temsilcinin imza törenine katılmaması ve Sanayi Odası’nın son dakikada törenden haberdar olması dikkatlerden kaçmadı.

Bunun yanı sıra, tesisin kurulacağı toprakların yarısı İzmit Belediyesi’ne, diğer yarısı Kartepe Belediyesi’ne bağlıydı. Buna rağmen Kartepe Belediyesi’nden hiçbir yetkili olmaması önemli bir ayrıntıydı.

Her ne kadar çevreye ve insana hiçbir zararı olmayacak açıklamalarında bulunulsa da proje, katılımcıların kafasında soru işaretlerine sebep oldu.

Eğer gerçekten söylendiği gibi çevreye zararı olmayacak bir proje ise, dünyada ilk ve tek olacağının altını çizmekte yarar görüyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat