Özdilek

Ekonomi

'Her yerde yolsuzluk var'

14 Mart Tıp Bayramı'nda yürüyüş yapan doktorlar ve sağlık emekçileri adına konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Keşmer, zehir zemberek açıklamalar yaptı.

15 Mart 2014 Saat: 13:04
'Her yerde yolsuzluk var'
'Her yerde yolsuzluk var'

İktidarı yerden yere vuran Keşmer, “Her yer hırsızlık, her yer yolsuzluk, rüşvet, her yerde çürüme kokusu var” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı'nda Kocaeli Tabip Odası, Kocaeli Eczacılar Odası, Kocaeli Diş Hekimleri Odası, Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası, SES, Dev Sağlık-İş ve Türk Sağlık-Sen sendikaları bir araya gelerek yürüdü. Merkez Bankası önünde bir araya gelen sendikalar, İnsan Hakları Parkı'na kadar birlikte yürüdü. Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kapsülüyle vurulduktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan da unutulmadı.  

CHP VE HDP’LİLER

Yürüyüşe; CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Körfez Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Reşat Başar, HDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, yürüyüşe katılan sendika ve odaların başkanları ile sağlık çalışanları katıldı. Sağlıkçılar, sloganlar eşliğinde İnsan Hakları Parkı’na kadar yürüdüler. Daha sonra selamlama konuşmaları yapıldı.

HER YERDE RÜŞVET

Sendikalar adına ortak basın açıklamasını ise Tabipler Odası Başkanı Kemal Keşmer okudu. Keşmer, "Her yer hırsızlık, her yer yolsuzluk, rüşvet, her yerde çürüme kokusu. Polisin, kafasından vurarak öldürdüğü 14 yaşında bir çocuğumuzun acısı sardı yüreğimizi. Yasını tutmak, gönlünce ağlamak isteyen insanlara dahi izin verilmiyor. Bir çocuğun yasının tutulmasına izin vermemek insanlığın bittiği yerdir" diye konuştu.

ACIYLA DALGA GEÇİYORLAR

Keşmer, eleştirilerini sürdürerek "Türkiye artık insanların iyice kutuplaştığı, birilerinin acısıyla birilerinin alay ettiği bir yerdir. Ustalık dönemini yaşayan iktidarın ülkemizi getirdiği yer burasıdır. Yıllardır anlatmaya çalışıyoruz, sağlık her insan için doğuştan gelen bir haktır. Mesleğimizi özgürce yerine getirmek, ayrımsız herkese hak ettiği sağlık hizmetini kendi haklarımızı da alarak vermek istiyoruz" dedi.

MÜEZZİNOĞLU’NA SERT ELEŞTİRİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu da eleştiren Keşmer, "Geçen 14 Mart'ta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeniydi. Umutluyduk, taleplerimizi anlatmaya çalışmıştık. Şimdi artık yeni değil. Sağlık çalışanlarının artık kendisinden bir ümidi kalmamıştır. Şimdi de bugünkü eylemlerinden dolayı sağlık çalışanlarını halkın sağlığının önünde engel çıkarmakla suçlamaktadır. Üzüntü vericidir" şeklinde konuştu.

ARTIK ONA GÜVENİMİZ KALMADI

Keşmer, sağlık çalışanlarının sıkıntılarına da değinerek "Sağlık çalışanları açısından mevcut iktidarın sağlık politikalarının, Sağlık Bakanın güvenilirliliği ve inandırıcılığı kalmamıştır. Sağlık çalışanları bu ülkenin hemen tamamı gibi mutsuzdur, geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir, şiddet sarmalı içinde kalmıştır, mesleğini hakkıyla yerine getirmediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir. Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez" dedi. Keşmer’in konuşması dakikalarca alkışlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat