Özdilek

Siyaset

Her konuda kent küme düştü

CHP’nin profesör aday adayları Yeşilova’da büyük ilgi gördü. Cüneyd Özkürkçügil İzmit Belediyesi’ni eleştirirken, Ali Akdemir ise kentin her konuda küme düştüğünü söyledi

13 Mart 2013 Saat: 11:06
Her konuda kent küme düştü
Her konuda kent küme düştü
CHP’nin profesör aday adayları, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İzmit Belediye Başkan aday adayı Cüneyd Özkürkçügil ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ali Akdemir, Yeşilova Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın büyük ilgi gösterdiği toplantında CHP adayları, AKP, Büyükşehir ve İzmit Belediyesi’ne eleştiri getirdi.

PAZARCI KAPALI ALAN İSTİYOR
Çakır Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak sözü alan Özkürkçügil, mahalle gezilerine Tavşantepe Mahallesi’nden başladıklarını ifade ederek, “Her gittiğimiz yerde klasik bir lafımız var, bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Biz sizden oy istemeye gelmedik. Her gittiğimiz yere dersimizi çalışarak gidiyoruz. Yeşilova AKP'nin hiç olmadığı yer. Yeşilovalılar yüzde 93.7 seçime katılmış, söylenecek bir şey yok. Herkesin oyu kutsaldır. Yeşilova’ya baktığımız zaman Zübeyde Hanım Caddesi’nde kapalı pazar yeri yapıldı. Ama yetersizdir. Pazar meselesi Kocaeli'de çok büyük bir sorun, İzmit genelinde ama İzmit çerçevesine baktığımız zaman pazar yerleri bir faciadır. Pazarcılarla görüşüyoruz, çok şikayetçiler, tek dilekleri var, kapalı pazar istiyorlar. Yeşilova’da yapılan kapalı pazar Yeşilovalılar’a yeterli mi? Yeterli değil” dedi.

İZMİTİN ÇİĞERLERİ MAHVETTİLER
Eleştirilerini sürdüren Özkürkçügil, “Alikahya’da Çocuk Hastanesi yaptılar, ulaşımı zor olan bir yer. Vatandaş gidemiyor, özel arabası olan gidiyor. Ama şimdi ise başka yere taşınacak diyorlar. Neden, çünkü yaptıkları hatayı anladılar. Harcanan o kadar paraya yazık. En son İzmit Belediyesi’nin övündüğü Cumhuriyet Parkı gittiğiniz zaman güzel bir alan, fakat bunlar park diye adlandırılan yerler değildir. İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik bölgesinde yapılan Cephanelik Spor Kompleksi’nin uydu görüntülerine bir bakın. Bakın ve İzmit’in akciğerlerinin nasıl yok edildiğini görün” dedi.

KOCAELİ KÜME DÜŞMÜŞTÜR
CHP’nin 12 ilçe ve Büyükşehir’de yeniden iktidara gelmesi için yola çıktıklarını söyleyen Ali Akdemir, “Cüneyt hocamla beraber mahallelerimizde sıcak toplantılar düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın sorunlarını dinliyoruz. Biz iktidarı övmeye gelmiyoruz. Kocaeli hem sporda, hem sanayide, hem tarımda küme düşmüştür. Yeni dönemde sosyal demokrasi iktidara geldiğinde sivil toplum kompleksleri yapacağız. Yaşlılar için, gençler için, bayanlar için toplantı mekanları yapacağız” dedi. CHP’nin 1980 ve 2000’li kuşağa hitap etmeye çalıştığını söyleyen Akdemir, “Esas olan yoksula yardım etmek değil, yoksulluğu ortadan kaldırmaktır. CHP’nin hedef aldığı kitle yoksul kesimdir. AKP yoksullara dayanarak oy kazanmaya, CHP ise yoksulluğu ortadan kaldırmaya çalışıyor. CHP Kocaeli’de iktidar olursa ilk projesi yoksullukla mücadele etmek olacaktır” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat