Özdilek

Çevre

Hedef, temiz bir Körfez

İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla sonucunda,hedefin daha temiz bir Körfez'e kavuşacağımızın sinyelleri verilmeye başlandı.

13 Kasım 2015 Saat: 18:26
Hedef, temiz bir Körfez
Hedef, temiz bir Körfez

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Körfezin temizliği için çalışmalarını sürdürüyor. Periyodik olarak deniz süpürgeleriyle taranan Körfez, çöplerden ve ölü yosunlardan arındırılıyor.

 

KÖRFEZ TEMİZLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık toplama gemisi Körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmaması için aralıksız olarak görev yapıyor. Körfezdeki gemileri havadan takip eden deniz uçakları sayesinde, Körfez’e yük gemileri atık bırakamıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.

 

821 BİN 938 TL CEZA KESİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gemilerden kaynaklanan kirlilik önleme ve denetim çalışmaları kapsamında 17 adet gemiye toplam 821.938 TL idari para cezası uygulandı. Deniz yüzeyinden 50 ton atık toplayan ekipler, toplanan katı atıkları bertaraf etti. 2014 yılında toplam 146 ton atık toplayan ekipler, deniz süpürgeleriyle Körfezden çıkarılan atıkları kontrollü bir şekilde denizden tekneye alıyor ve bertaraf edilmesi için İZAYDAŞ’a gönderiyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat