Özdilek

Turizm

HAZNEDAROĞLU YENİDEN ADAY

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacak kongresi öncesi, Demokrat Mühendisler Grubu’nun adayı mevcut başkan Hasan Avni Haznedaroğlu yönetim kurulunu açıkladı.

İki yılda bir gerçekleşen Elektrik Mühendisler Odası (EMO) Kocaeli Şubesi`nin iki gün sürecek olağan kongresi 7-8 Ocak`ta yapılacak. İzmit, Gebze, Gölcük, Düzce, Bolu, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karadeniz Eğreli`de örgütlü olan odanın kongresinde, 2 bin 429 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongrenin birinci günü; otogar bölgesinde bulunan Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu`nda, ikinci gün olan 8 Ocak`taki seçim ise şube binasında yapılacak. Kongrede, 7 kişilik yönetim kurulu ve 3 kişiden oluşan denetleme kurulu yönetimi çarşaf liste, 49 kişiden oluşacak üst kurul delegeleri de blok liste yöntemiyle seçilecek.

DANIŞMA KURULU SEÇTİ

Kongrede Demokrat Mühendisler Grubu adına seçime giren mevcut başkan Hasan Avni Haznedaroğlu, yönetim kurulu listesindeki 7 kişilik yönetim ve 3 kişilik denetleme kurulu adaylarının 13 Aralık`ta gerçekleştirilen şube danışma kurulu tarafından oy birliği ile belirlendiğini söyledi. Meslek ve mücadele örgütü olmanın gereğini pratiğe döken, görevde oldukları süreçte üretkenlikleriyle birçok başarıya imza attıklarını söyleyen Demokrat Mühendisler Grubu`nun başkan adayı Haznedaroğlu, 8 Ocak`ta yapılacak seçime mavi listeyle gireceklerini ifade etti.

'SORUNLARI AYIRMIYORUZ'

Haznedaroğlu, “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarıyla ülkemizin sorunlarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceği bilinciyle hareket ediyoruz. Mesleğimize, geleceğimize ve örgütümüze sahip çıkmak için daha etkili bir EMO Kocaeli Şubesi iddiasıyla yola çıktık. Tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birinin etkilerinin ağırlığını yaşıyoruz. Sonuçlarını günden güne daha fazla hissettiğimiz krizi hafiflemiyor.

'HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR'

Biz mühendislerin de çalışma hakkı gasp ediliyor. İş güvencemiz elimizden alınıyor. Sağlığımız için özel sigorta şirketleriyle anlaşmak zorunda bırakılıyoruz. Çocuklarımızın eğitimi için özel okullara gitmek zorunda bırakılıyoruz. Emekliliğimiz de özel sigorta şirketlerinin insafına kalmış durumda. Sağlıklı kalmak için, ısınmak için, beslenmek için, bir yerden bir yere ulaşmak için, barınmak için, okumak ve okutmak için hep daha fazlasını ödüyoruz. Soluduğumuz hava dışında her şeye para ödüyoruz.

AKP, yürüttüğü bu politikalara karşı güvenceli bir gelecek, insanca bir yaşam isteyen herkese ve tüm kesimlere saldırıyor. TMMOB`a de saldıran AKP, TMMOB yasasını değiştirmeyi planlıyor. Krizin yıkıcı etkilerine dur demek; örgütümüze ve meslek alanlarımıza yapılan saldırılara göğüs germek, önümüzdeki 2 yılda daha güçlü ve örgütlü şube, oda ve TMMOB ile mümkün olabilir.

'YIKIMA RAZI OLMAYACAĞIZ'

Daha fazla yıkıma razı olamayız, daha fazla işsizliğe razı olamayız, daha fazla yoksulluğa razı olamayız. Ücretli çalışan ve işsiz meslektaşlarımızın hakları, kadın meslektaşlarımızın hakları, genç meslektaşlarımızın hakları, elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisi meslektaşlarımızın hakları, SMM ve yapı denetçi meslektaşlarımızın hakları ve akademisyen meslektaşlarımızın hakları için, Demokrat Mühendisler olarak EMO Kocaeli Şubesi`nin 7. döneminde de göreve adayız” şeklinde konuştu.

YÖNETİM LİSTESİ

Haznedaroğlu’nun listesi şu isimlerden oluştu: Mehmet Fidan, Zeynep Tuğçe Öcan, Özgür Yakışan, Sevinç İlhan, Eralp Tekeli,İ İlknur Bilgin, Özgül Güney, Gökhan Öztürk, Serkan Topal, İlkay Oğuz, Kamil Erbay, Sami Zengin, Ethem Atalay Tercan, Kenan Bayrak, Bülent Çetintaş, Kazım Polat, Özgür Toraman ve Bilal Başar Özkan.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat