Özdilek

Siyaset

Haymanalı, “Devam” Dedi

CHP eski Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Haymanalı, genel merkezin aldığı “merkez yoklaması” kararına rağmen aday adaylığından vazgeçmeyeceğini ifade etti.

17 Şubat 2015 Saat: 16:34
Haymanalı, “Devam” Dedi
Haymanalı, “Devam” Dedi

Ön seçim olması durumunda milletvekili aday adayı olduğunu geçtiğimiz aylarda ifade eden Büyükşehir Belediyesi CHP eski Meclis Üyesi Ali Haymanalı, Parti Meclisi’nin merkez yoklaması kararının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında şu görüşlere yer verdi

Yıllarca sendikalar ve emek örgütlerinin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Ayni şekilde CHP, ilçe yönetimlerinde bulundum. Son on yıl da Derince ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği  yaptım. Sizler bu süreçte basın aracılığıyla beni tanıdınız. Her şeyi açık açık sizlerle paylaştım. Bu süreçte de ayni açık yüreklilikle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Örgüt disiplini, alınan kararların yaşama geçmesi için herkesin aktif katılım ve çabasını bekler.   Kararlarda eksiklikler olabilir. Ancak alınan kararlara uyulur, eleştiri ve eksikliklerin giderilmesi için öneriler de yapılır. Yapılmalıdır da.

Aday adaylığı yoklamasında elbette eksiklikler var. Ama gün bu eksiklikleri sürekli tartışıp tüm enerjimizi buraya harcama günü değil.

Devlet'in tüm kurumlarını ele geçirmiş. Buraları babasının çiftliği gibi yöneten baskıcı, totaliter, vesayetçi  AKP iktidarını al aşağı etme günüdür. İnsanların inanç ve vicdanlarını kullanarak, her türlü  yargı bağımsızlığı ve hukuk dışı uygulamaları ortadan kaldırmak için. Yolsuzluk, rüşvet, yalan ve talana dur demek için bütün enerjimizi el ele vererek çalışmaya yöneltmeliyiz diye düşünüyorum.

Bu bağlamda;

Belediye Meclis üyeliği yaptığım dönemde, nasıl kararlı bir şekilde mücadele ettiğimi uzun uzun anlatmama gerek yok. Yasalara uygun olmayan  şekilde açılan, birilerine haksız kazanç sağlayan ihalelere ve imar plan tadilatlarına, kişiye özel uygulamalara davalar açtım. Süren davalarında hala yakından takipçisiyim. Bu konuda geniş kamuoyundan destek aldım. Partili partisiz hatta AKP li birçok vicdan sahibi insanın ‘’Ali Haymanalı aynen devam et arkandayız ‘’dediklerini bana güç ve destek verdiklerini de biliyorum. Onun için diyorum ki. Bu verdiğimiz mücadele ,partimin seçimlerine önemli katkılar yapacaktır. Bu nedenle eleştiri hakkım saklı kalarak, aday adayı olduğumu tüm kamu oyuna duyurmak istiyorum.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat