Özdilek

Siyaset

Haymanalı’dan MİA uyarısı

CHP Derince ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Ali Haymanalı, kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Projesi nedeniyle vatandaşları uyardı.

25 Ekim 2013 Saat: 19:15
Haymanalı’dan MİA uyarısı
Haymanalı’dan MİA uyarısı

5 Kasım'da itiraz süresi bittikten sonra MİA Projesi'ni yargıya taşıyacak olan Ali Haymanalı, kamuoyuna bir açıklama yaparak, “Vatandaşlar hak kaybı yaşamamak için itirazda bulunmalı” dedi. Haymanalı, özetle şunları söyledi, “İzmit Belediyesi, Körfez ve Sanayi Mahalleleri sınırları dahilinde eski Gölcük Yolu ile Yeni Gölcük Yolu Perşembe Pazarı ve Real Alışveriş Merkezi'ni kapsayan alan; 12.09.2013 tarih ve 558 sayılı kararı ile 1/1000 uygulama imar plan değişikliği yapılarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmış ve 05.10.2013 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Askı süresi 30 gün. 05.11.2013 günü planlamaya itirazın son günü olup, bu alan içerisinde kalan mülk sahiplerinin daha sonra görecekleri zarara engel olmaları için bu süre sonuna kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı'na itiraz etmeleri gerekmektedir. CHP grubu olarak bizler elbette kentimizin gelişmesini kamunun yaşam kalitesinin yükseltilmesini isteriz.  Fakat bu bölgede yaşamını sürdüren tüm halkımızın burada ulaşımın nasıl bir kabus olduğunu bu bölgenin güneyinden geçen D-130'a paralel Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattının yakınında olduğu, sulak alan olması, İzmit ve Sapanca su havzasının birleşme noktasında olması, şuyulandırma yapılmış olması, planın bütüncül olarak değil parsel bazında yatırımcı ve büyük parsel sahiplerine rant sağlayıcı bir plan olması, iki yıldır bekletilen ve seçim sonrasına bırakılması düşünülen plan tadilatı, kentin paydaşlarıyla STK'larla tartışılmadan oldu bittiye getirilip meclisten geçirilmiş ve askıya çıkarılmıştır.  Ayrıca itiraz için onlarca gerekçemiz raporda mevcut olup, bu alanda mülkü olan parsel sahiplerinin gelecekte zarar görmemeleri konusunda, plan tadilatından en çok etkilenecek olan bilhassa Küçük Sanayi Sitesi esnafını uyarmayı görev sayıp saygılarımı sunarım.”  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat