Özdilek

Siyaset

Haydar Akar: “Rayı Var-Treni Yok, Denizi Var,-Vapuru Yok, Hava Alanı Var-Uçağı Yok''

CHP İl Binasında açıklamalarda bulunan Kocaeli milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’nde ki yatırımların halka hep sorun yarattığını belirtirken, “Kocaeli halkı bu yatırımlar yüzünden hep mi bedel ödemek zorunda?” dedi.

28 Ekim 2016 Saat: 22:57
Haydar Akar: “Rayı Var-Treni Yok, Denizi Var,-Vapuru Yok, Hava Alanı Var-Uçağı Yok''
Haydar Akar: “Rayı Var-Treni Yok, Denizi Var,-Vapuru Yok, Hava Alanı Var-Uçağı Yok''

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile birlikte  yerel ve ulusal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kocaeli’nin sorunlarını değerlendiren CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, “ Kocaeli’nde bir çok sorun var. Yapılan yatırımlar halka hep sorun yaratıyor. Osmangazi köprüsünü yaptılar halk kullanamıyor, tramvay projesi dediler onu yanlış yere yaptılar, demiryolumuz var trenimiz yok, havaalanımız var uçağımız yok, Namazgah barajı ile Yuvacık barajını karşılaştırıyorlardı Namazgahta su kalmamış” ifadelerine yer verdi.

KOCAELİSPOR’UN BORÇLARI

CHP İl Binasında gerçekleştirilen açıklamada değerlendirmelerde bulunan CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, ”Kocaelispor’un borçları konusunda büyük sıkıntıları vardı. Kocaelispor uzun yıllardır sıkıntılar yaşıyor. Kocaelispor çok ihmal edildi. Alternatif bir kulüp yaratıldı. Kentin markası Kocaelispor mağdur edildi. Son gerçekleştirilen toplantıda Kent Konut’un sponsorluğu ile çözüldü. Bu desteklerin devam etmesi gerekiyor. KEV tesisleri sorunun çözülmesi için girişimlerimiz olacak. Ben KEV üyesi değilim. Benim tarafım Kocaelispor olurdu. Çok yakın zamanda bunu size müjde olarak sunmalıyız. Kentte Kocaelispor’a katkı sunabilecek herkesin katkı sunması gerekir.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

Kentte siyasi partiler arasında bir konsensus oluşmaya başladı. Cumhuriyet yürüyüşlerine bile katılmayan siyasi partiler yürüyüşlere katılmaya başladılar. Cumhuriyet bizim, Atatürk bizim. Geçmiş bütün tarihimiz bizim. Önümüze bakıp doğru işler yapmamız lazım. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar ortak akıllı yapılmalı. 15 Temmuz süreci geçirdik. Tüm siyasi partiler meclisteki deklarasyonla karşı çıktılar. Milletle darbenin karşısındaydık. TSK içerisindeki Atatürkçü subaylarla birlikte karşı durduk. OHAL kararlarını kullanıyorlar. Birçok insan mağdur oldu. Yeni kapı ruhu diye bir şey çıkardılar ama tek adam istekleri yüzünden bu birliktelikte bozulmaya başladı. Geldi Topçu kışlasını yapacağız dedi. Bu kadar birliktelik yaşanmışken bu toplumu ayrıştırmak demektir. Lozan’a laf etti. Herkes biliyor ki Lozan Türkiye’nin tapu senedidir” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ SORUNLARI ÇÖZMEZ

Başkanlık sistemi ve Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP hakkında ki sözlerini değerlendiren Haydar Akar, “Toplumun en tepesi ayrıştırıcı değil birleştiricidir. Devlet Bahçeli ne zaman AKP yardıma ihtiyaç duysa onların yanında olmuştur. Başkanlık sistemi ortada yokken tekrar gündeme koymuştur. Erdoğan, ABD başkanından daha fazla yetki kullanıyor. Mecliste dışarıda kendine fiili dönem yaratarak bu yetki kullanıyor. Erdoğan Başkan olduğunda işsizliği yoksulluğu terörü çözebilecek mi. Başkan olduğunda GSMH’yı (Gayri Safi Milli Hasıla) yükseltebilecek mi? Tek başına bir başkanlık sistemi bunları çözemez. ABD başkanından daha fazla yetki kullanana Erdoğan 14 yılda çoktan bunları çözerdi. Vatandaşlarımız bile Başkanlık sitemini bilmiyor.  CHP’nin abilerle ablalarla nasıl iç içe olduğuna şahit oldum dedi. bu külliyen yalan. 30 Mart seçimlerini Binali Yıldırım kaybetti. Binali yıldırım 30 Mart seçimlerinden sonra abilere ablalara Fethullah Gülen’e övgüler yağdırıyordu” ifadelerini kullandı.

HESAP VERECEKLER

FETÖ operasyonlarından İSU Genel Müdürü ve KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da hesap vermesi gerektiğini belirten Akar, “ Bunlar hesap vermeden Türkiye normalleşmez. Erdoğan dahil bunlar yargılanmadan Türkiye normal bir hayata dönemez. Bank Asya’ya para yatırıyor diye içer atılanlardan önce bu ülkeyi yönetenler yargılanmalı. İSU genel Müdürü ve Büyükşehir Başkanı yargılanmadan bu ülke normalleşmez. Bank Asya’ya para yatıran İSU Genel Müdürü yargılanmadan bu ülke normalleşmez.  17-25 Aralık’ın darbe olduğunu söylüyorlar ama darbe değil. Aynı menzile farklı yollardan çıkmaya çalışan iki kardeşin kavgasıdır. Miladı da Ahmet Taner Kılalı 1999 yılını verir. Miladı 2004 kabul etmek gerekiyor. Bu örgüte o tarihten itibaren kim su taşıdıysa yargılanmalı. Bunları menzili laik Türkiye’yi yıkmak, Atatürk inkılaplarını yıkmaktı. Başkanlık sitemine halkın destek vereceğini düşünmüyorum. Parlamenterizmin önü açılacaktır” şeklinde konuştu.

KENTTE HERKES MAĞDUR

Kocaeli’nin sorunlarına değinen Haydar Akar şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin problemleri çözülmüyor dedik. Bizim kentimizde de herkes mağdur. 12 yıldır aynı iktidarla yönetiliyoruz. Şehir Hastanesi dediler. Yaptığım çalışmada 2013 yılında tüm il ve ilçe başkanlarını Haliç Kongre merkezine taşıdılar. O tarihte hastane yapılması kararı alındı. Biz yapılmadıktan sonra gündeme taşıyınca, neden yapılmadı diye sorunca, Fikri Işık orada mayın araştırması yapacağız dedi. Orada stat dahil bir çok şey yapıldı. O zaman neden yapılmadı dedik. Mayıs 2015’te 4 metrekarelik bir temel attılar. 7 Haziran seçimlerinden önce. Seçimlerden sonra gidip kontrol edelim dedik. Temelini bile bulamadık. Finansal bir problem olduğunu söylediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar bir finansal tören yaptı. 2015’te bitmesi gereken yatırımın 2019’da bitmesi gerekiyor. Şu anda yapılan hiçbir yatırım kamu yatırımı değil. Kocaeli’nde ki en büyük eksikliklerden biride yoğun bakım ünitelerinin eksikliği.

NE YAPTIKLARI BELİRSİZ

Kartepe Kocaeli’nin en büyük ilçesi. Ama bir hastanesi bile yok. Ölümlü trafik kazalarının en çok il İzmit-Kandıra yolu.  Oraya duble yol yapılacaktı 37 kilometrelik. Eylül 2015’te temel atacağız dediler. Şimdi 15 Ekim’de temel atacağız diyorlar. Ne yapacakları belli değil. Bunların Temel Atma tiyatroları yeni değil. Cengiz Topel’de de durum aynı.  Orada inek otlar dedim. İnek otlatmamak için sadece Trabzon’a gidiyorlar. Üç kez burada açılış yaptılar.  Gelip bize sorsunlar Cengiz Topel nasıl çalıştırılır diye biz anlatırız.  Tren sorunumuz var. İşçisinden öğrencisine herkes faydalanıyordu. 24 sefer vardı. 8 sefere düşürdüler.  Bunu da benim zorlamamla yaptılar. Günde 30 bin yolcudan ayda 19 Bin yolcuya düştü. Bu hattı kullanan birçok kişi artık bu trenlere kullanamıyor. Çoğu yerde alt yapı ve istasyonlar yok. 36 ayda bitirilecekti. Neredeyse 5 yıl olacak. Bölgesel trende bulunan eksikliklerini giderilmesi gerekiyor. Üst geçidi TCDD Genel Müdürünü ziyaret ederek işler hale getirebildik. 

ÇÖP TESİSİNİN YERİ 

Dilovası’nda bulunan hava kirliliği yine gündemde. Oradaki kanser oranları inanılmaz şekilde artı. Orayla ilgili 27 araştırma maddesi çıktı. Bu önerilerin hiçbir yerine getirilmedi. İktidar olan zihniyetin bu sorunları çözmesi imkansız. Çöp yakma tesisi için Dilovası’na depolama tesisi yaptılar. Yerleşim alanına çok yakın bir yer. Dilovası halkının tepkisi sonrası yeni yer arayışındalar. İZAYDAŞ’ta ki depolama alanı doldu. Bunu aramakta haklılar. Buraya depolama alanı yapamazsınız demek yanlış. Ama iyi bir inceleme yapılmalı. İki bürokratın demesiyle bu işler olmaz. Yer seçiminden teknik alt yapıya kadar iyice araştırılmalı. Kocaeli 1600-2000 çöp üretiyor. Batı ve Doğu bölgelerine iki ayrı depolama alanı yapılabilir. Şu an tesisin yeri ile ilgili STK’ların  karar vermesi lazım. Taş ocaklarının kapatıldığı bir kısmının daha verimli üretim yapması için önünün açıldığı yer var. Organize Sanayi Bölgesinin oraya yapılabilir. Taş Ocakları olan bir alan.  Üniversiteye yakın yapacağınıza o bölgeye yapın.

NAMAZGAH BARAJI

Cumartesi günü Namazgah Barajına gittim. Su yok. Niye su verilmiyor diye araştırdım. Elektrik üreteceklerdi. HES yapmışlardı. Aslında doğu bir projeydi. Değerlendirilebilirdi ama fizibilite çalışmaları çok kötü. Neden su verilmediğine baktım. Test amaçlı devreye almışlar barajın suyu bitmiş. HES devreye alındığında tarım ve içme suyu olarak orayı kullanılamaz hale geliyor. Yuvacık Barajın’daki   HES’ i de devre alamadılar. Yuvacık ile Namazgahı karşılaştıranlar da bunları görüşünler. Bunlar bizi susuz bırakmak istiyorlar.   İki dündür şehir d-100’den şehir içine girmek isteyenlerin yan yola girme zorunluluğu doğdu. Orası tıkanmış durumda. Eğer yol yapıyorsanız maliyet olarak yaşamı kolaylaştırıp maliyeti düşürmeli. Attıkları her adım yeni bir yanlışı doğuruyor. Yerel yönetim kenti içi trafiğini kolaylaştırmalı.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

Yalova’da oturan vatandaşın bu tarafta çalışma hakkı var. Osmangazi köprüsünü kullanmak isterse 4.400 TL para ödemesi gerekiyor. Bu köprü kimin için yapıldı. O bölgede oturan kimse bedava kullanamaz. Hiçbir kamu aracı da bedava geçemiyor. Kocaeli halkı hep mi bedel ödeyecek. Osmangazi de D-100 de hep bedel ödüyor. Tramvay mı işimize yarayacak. Tramvayın yeri de yanlış.  Minibüslerin yoğun olduğu insanların yaşadığı yerde yapılmalıydı. Bunlarda vizyon yok. Kentin çözülemeyen sorunlarından biri de Adalet Sarayı.  Adalet Sarayı’da yeterli değil. 2017 bütçesine Adalet Sarayı alınmalı. Adalet Bakanı gelip müjde verdi ama ne kadar inanılır belli değil. Bu kentin Demiryolu var treni yok. Havaalanı var uçağı yok. Seka’yı kapatanlar Seka Kağıt müzesini açacaklarmış. 6 Kasım’da açılacak. Ziyaret rekoru kırar sanırım. Kağıt ithal etmek için 1 milyar Dolar ödüyoruz. Vatana yapılan en büyük ihanettir. “ dedi

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat