Özdilek

Güncel

Halkın nefes alacağı Ekopark açılıyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediyenin en prestij projelerinden biri olan Şirintepe Ekopark’ı tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

27 Eylül 2013 Saat: 20:47
Halkın nefes alacağı Ekopark açılıyor
Halkın nefes alacağı Ekopark açılıyor

Şirintepe Ekopark alanında yapılan basın toplantısında gazetecilere Şirintepe Ekopark’ı anlatan Doğan, Pazar günü saat 14.00’da yapılacak olan açılışa tüm İzmitlileri davet etti. Gelecek nesillere temiz bir çevre, temiz şehirler, kaliteli bir yaşam bırakmak için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Doğan, “İzmit’e hizmet ettiğimiz bu yolda her konuda olduğu gibi çevre konusunda da bu güne kadar laf değil hizmet ürettik. İzmit Belediyesi olarak çevre konusunda ki hassasiyetimizi somut projeler ile göstermeye devam ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Park bahçe çalışmalarını modern dünyanın gerekliliği olarak gördüklerini belirten Doğan, “Şirintepe Ekopark adını verdiğimiz bu alan hem şehrimizin batısına nefes aldıracak hem de İzmitlileri yeşil ve doğa ile buluşturacak. Halkımız burada dilediğince zaman geçirebilecek ailesi ile piknik yapabilecek. Şirintepe Ekopark yenilenebilir enerji sistemleri insan ile doğa arasında bir denge kuruyor. Böylece bu park doğal kaynakları tüketmeden gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan sağlayacak şekilde hizmet verecek. Şirintepe Ekopark bölgesel anlamda ve Türkiye ölçeğinde bir ilk olma özelliğini taşıyor” şeklinde konuştu.

KENDİ ELEKTİRİĞİNİ ÜRETECEK

Parkın kendi elektriğini kendi kaynakları ile üreteceğini ifade eden Doğan, “Bu proje ekopark temasına uygun olacak şekilde geri dönüşümlü ve doğada çözünebilir malzemeler kullanılarak örnek bir park alanı olarak tasarlandı. Parkın enerji ihtiyacı off-grid güneş ve rüzgar enerjisi ile karşılanacak” dedi. Şirintepe Çamlık mevkinde 40 bin metre karelik bir alan üzerinde 2 milyon 144 bin liraya yaptırılan Ekopark içinde 500 metre karelik kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, beş adet satış kulübesi, sekiz adet ağaç ev, 30 masalık piknik alanı, gölet çevresinde yarı açık mutfak, çocuk oyun alanları, küçük hayvan kulübeleri, oturma alanları, mini şelale, fitnes alanları, manzara seyir terası gibi birçok alan yer alıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat