Özdilek

Güncel

HALKEVİNDEKİ BALIKÇILAR TAŞINACAK

Halkevi'ndeki balıkçılar Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Mahallesi'nde yapılacak olan iş merkezine taşınacak

6 Ağustos 2013 Saat: 16:33
HALKEVİNDEKİ BALIKÇILAR TAŞINACAK
HALKEVİNDEKİ BALIKÇILAR TAŞINACAK
İzmit Belediyesi'nin Ağustos ayı birinci oturumu İzmit Belediyesi Meclis toplantısında gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını İzmitBelediye Başkanı Nevzat Doğan yaparken, özellikle AKP'li meclis üyelerinin meclise katılmadıkları gözlendi. Meclisi izlemek için çok sayıda CHP'li de meclis salonundaki yerini aldı. Meclis 19 gündem maddesi ile gerçekleştirildi. 
 
CHP'liler meclise önerge olarak CHP'li üyelerden Fikret Gökmen, Şaban  Sarıgülle ve Fahri Örengül'ün köylü pazarının hangi şekilde ihaleye çıkarıldığı ve hangi firmanın aldığını sordu.CHP'lilerin soru önergesine yazılı olarak cevap verilmesine karar verildi. CHP'li Fikret Gökmen gündem dışı söz alarak, Mehmet  Ali Paşa Zincirlikuyu Caddesi esnafıyla yaptıkları ziyaretle ilgili esnafın sıkıntılarını dile getirdi. 
 
Gökmen, esnafın imzalarının olduğu evrakı göstererek "Yolun daraltılması nedeniyle trafiğin özellikle yoğun olduğu saatlerde trafik Doğu Kışla Parkına kadar uzanıyormuş. İkincisi Üç yola meydan yapılabilir mi? diye soruyorlar" dedi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bu sıkıntıların üzerine "Bu proje yapılmadan daha önce esnaflarla konuştuk, anlattık. Oy birliğiyle uygulanmasına karar verildi" dedi.
 
Doğan, Üçyolun trafik akışı ile ilgili düzenleme yapabileceklerini söyleyerek "Oranın trafik akışını daha düzenli bir akış için UKOME ve trafik polisi ile görüşebiliriz, bunu sağlayabiliriz" diye konuştu.CHP Grup Başkanvekili Fahri Örengül "Adliyenin orada bir yıkım var ancak orada bir tane belediye görevlisi yok, trafik levhası yok. Yine Adliye lojmanlarının orada yine bir yıkım var ama orası tamamen keşmekeş" dedi. 
 
Örengül devamla "İzmit Belediyesi trafik anlamında flue gözüküyor" dedi. Dopan ise buna istinaden "Bizim böyle yasal bir görevimiz yok. Örengül, yine söz alarak, "Halkevindeki balık pazarlarına tahliye tebligatlarının gönderildiğini öğrendik" dedi. Doğan, bu konuya da açıklık getirerek "O alan Milli emlak tarafından yeşil alanı geriye alın yada biz alalım diyorlar. Bizim o alanı almamız gerekiyor" diye konuştu. 
 
Örengül, Halkevindeki balıkçıların Kadıköy Mahallesi'nde yapılacak olan alana taşınacağını söylerek "Yeşil alanı yeşil alan olması lazım. O balıkçılarımızın da sıkıntılarını düşünerek onlar Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Bağdat Mahallesi'nde yapacağı alışveriş merkezinde yerleri ayrıldı. O alan yapılıncaya kadar balıkçılarımız o alanda kalmaya devam edecek" şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat