Özdilek

Güncel

Halk otobüsüne taşlı sopalı saldırı

Dilovası'nda içerisinde yolcu bulunan özel halk otobüsüne kimliği belirsiz şahıslar tarafından taşlı saldırı düzenlendi

10 Nisan 2014 Saat: 17:24
Halk otobüsüne taşlı sopalı saldırı
Halk otobüsüne taşlı sopalı saldırı

Dilovası’nda Darıca-İzmit arasında çalışan özel halk otobüsü önceki gece kimliği belirsiz şahıslar tarafından taş yağmuruna tutuldu. Otobüse atılan kaya büyüklüğündeki taşlar şans eseri kimseyi yaralamazken, saldırı anı halk otobüsü içinde bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Alınan bilgiye göre S.S. 141 No’lu Çayırova Birlik Gebze İzmit Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’ne bağlı yolcu otobüsü önceki gece Dilovası merkez otobüs durağında kimliği belirsiz 4 şahıs tarafından durduruldu.

YOLCULAR PANİĞE KAPILDI
Otobüs şoförü Y.A. otobüsü durdurulanları yolcu sanarak otobüsü durağa çekti. Şahıslar otobüs şoförüne “Hereke’ye gider mi?” diye sormasının ardından ellerine aldıkları kaya büyüklüğündeki parke taşlarını içerisinde 25 kadar yolcu bulunan otobüse atmaya başladı. Atılan ilk taş otobüs şoförü Y.A.’nın omzuna isabet ederken, diğer taşlar ise rastgele otobüse atıldı. Korkuya kapılan yolcular atılan taşlardan kendilerini korumaya çalıştı. Otobüsün bütün camları tuzla buz olurken, şans eseri yolculardan yaralanan olmadı.

KAMERA KAYITLARINA EL KONULDU

Taşlı saldırının ardından kimliği belirsiz saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Neye uğradığını şaşıran otobüs şoförü ise durumu hemen polis ve kooperatife haber verdi. Saldırı olayını duyan polis ekipleri hemen inceleme başlatırken, saldırıdan harap şekilde çıkan otobüs İl Emniyet Müdürlüğü’nün garajına çekildi. Polisin konuyla ilgili olarak otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarına el koyduğu ve saldırganların kimliklerini belirleme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Aynı kooperatife bağlı otobüs şoförleri de Dilovası minibüsçülerinden şüphelendiklerini söyledi.

UKOME ÇÖZMEZSE, BİZ ÇÖZECEĞİZ
Kooperatifin 2. Başkanı Nihat Akkaş, “Daha önce de Dilovası minibüsçüleri bizim otobüsleri durdurup güvenlik kamerasına zarar veriyordu. Bizim otobüslerimiz onların yolcularını almadığı halde, bunu iddia ederek şoförlerimizin can ve mal güvenliğini daha önce de tehlikeye atmışlardı. Ama şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadık. Önceki sorunlarımız hakkında daha önce UKOME’ye başvurduk. Ama UKOME sorunumuzu çözemedi. Eğer UKOME sorunumuzu çözemezse, sorunumuzu kendimiz çözmek zorunda kalacağız” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat