Özdilek

Siyaset

HADDİNİ BİL FİKRİ BEY!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Millet vekili Fikri Işığın ,Anayasa oylaması ile ilgili yapmış oldugu kanuşmalar CHP il yönetiminden sert yanıt geldi.

Yanıt şöyle:

 

            AKP Kocaeli Milletvekili sıfatıyla ortalıkta dolaşan biri aklı sıra partimize saldırmaya kalkmış ama aslında AKP zihniyetini ve kendini tarif etmiş. Bu zat şayet aynaya bakma zahmetinde bulunsaydı “balık hafızalı” dediği tipin kim olduğunu görürdü.

 

 

            Demokrasi konusunda mangalda kül bırakmayan tek parti diktatörlerinin yalanlarını halkımız gördükçe nasıl paniklediklerine, telaşlandıklarına daha çok tanık olmaya başladık. Halkımıza soslu zehir sunanlar yalanlarıyla oylarını arttıracaklarını, halkımızı kandıracaklarını sanıyorlar. Hakareti meslek edinenlerden bu millete hiçbir fayda gelmeyeceği yaşanarak öğrenildi. Halkoylamasında “HAYIR” oylarının çok yüksek çıkma ihtimali böylesine çıldırmalarına neden olmaktadır. Her türlü devlet olanağından yararlanarak, devletin valisi, kaymakamı olması gerekenleri birer AKP görevlisi gibi kullananlar; yasaları ve YSK’nın halkoylaması yasaklarını hiçe sayanlar; çocuklara bildiri dağıttırma zavallılığını gösterenler; demokratik bir oylama olması gereken bir halkoylamasında istedikleri yönde oy VERECEK YURTTAŞLARI “gerçek vatansever” sayarak hayır oyu verecek olan yurttaşları ağır bir itham altına bırakmaya kalkanlar, bırakın demokratik normları, insan olana yakışmayacak düzeysizliğe düşenlere söylenecek çok söz var ama hiç değmez kanısındayız. Onlara halkımız 12 Eylül günü hak ettikleri yanıtı verecektir.

 

            Değerli Kocaeli halkına daha önce şikâyet ettiğimiz Kocaeli Valiliği’nin AKP yandaşı tarafgir tutumu hakkındaki son gelişmeyi de kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bilindiği gibi AKP’nin 18 Ağustos günü ilimizde gerçekleştireceği mitingin afişleri ile ilgili hem kaymakamlıklara hem de Valiliğe itirazlarımız olmuştu. Miting daveti adı altında yapılan ve sabit reklâm panolarında yasaklanan, yurttaşları verecekleri oyları konusunda etkileme ve yönlendirmeye yönelik afişlerdeki ”Kocaeli evet diyor” ibaresi ve “evet” mührü fotoğraflarına yapmış olduğumuz 11.08.2010 tarihli itiraza Valilikçe ancak 16.08.2010 günü mesai saatinin bitimine iki dakika kala cevap verilebildi. Keşke hiç zahmet edilmeseydi! Çünkü zaten mitinge bir gün kalmıştı ve amaca ulaşılmıştı. Ayrıca, itirazımız reddedildiğine göre demek ki Valilik afişlerde “evet” propagandası yapılmadığı kanısında! Kutlarız! Ancak, yine de bu AKP’nin Valisi hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

 

 

                                                                                                                                  Ferhan ŞENSOY

                                                                                                                                 İl Başkanı

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat