Özdilek

Güncel

Haber-İş Sendikası Kocaeli'de Toplantı Yapacak

Türkiye Haber-İş Sendikası Bölge Başkanı Vural Bal'ın düzenlediği, Genel Başkan Veli Solak ve Yönetim Kurulu'nun da katılacağı toplantı Sekapark 2.Etap'ta bulunan Özsar Restaurant'ta cumartesi saat 18:00'da tüm p

22 Şubat 2013 Saat: 00:02
Haber-İş Sendikası Kocaeli'de Toplantı Yapacak
Haber-İş Sendikası Kocaeli'de Toplantı Yapacak
Türk Telekom, Ptt ve Türksat çalışanlarını ilgilendiren ve büyük önem arz eden, 2 yılda bir yapılan toplu sözleşmede taraflar anlaşmak için mart ayında masaya oturacak. Türk Telekom Çalışanlarından alınan bilgiye göre çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönünde büyük bir beklentinin olduğu, öncelikli konunun Maaş, yan ve sosyal haklar olduğu söylendi. Şirketin çok büyük karlar elde ettiğini, her fırsatta şirketler arasındaki yerini gerek reklamlarla, gerekse sözlü olarak dile getirdiğini fakat bu büyüklüğün personele yansımadığını belirttiler. En Büyük Teknoloji şirketleri arasında yer alan şirketin çalışanları daha geçtiğimiz aya kadar internet ve telefona ücret ödemekte olduklarını, yeni Genel Müdür Tahsin Yılmaz geldikten sonra internet ücretinin artık alınmadığını fakat telefon ücretinin hala personelden alındığı bilgisini verdiler. Bu gibi iyileştirmelerin Haber-iş Genel Başkanı Veli Solak'ın, Yeni Genel Müdür Tahsin Yılmaz'la yapacağı görüşmeler neticesinde olumlu yönde gelişeceği beklediklerini ifade ettiler.

Sendika İle Personel Arasında İletişimsizlik Endişelendiriyor

Sendikaların varlığının ancak işçiler sayesinde olduğunu hatırlatan Telekom çalışanları, sendika ile aralarında bir iletişimsizlik olduğunu, yapılan çalışmalardan da haberlerinin olmadığını iddaa etti. Bu iletişimsizliğin sözleşmeye iyi yansımamasından endişelenen personel, sözleşmeye başlanmasına 10 günden kısa bir süre kalmasına rağmen hazırlanan taslağı sorduklarında gerekli bilgileri alamadıklarını, işçiyi ilgilendiren taslağın içeriği hakkında bilgi verilmemesinin tezat olduğunu belirttiler.

Bu Toplantı Yüreklere Su Serpti

Türk Telekom'a 2008 yılından bugüne kadar alınan Meslek Yüksekokulu Mezunlarının sözleşmede ücretlerle ilgili beklentilerinin hat safhada olduğu bu dönemde, böyle bir toplantının düzenlenmesinin bir nebzede olsa çalışanların yüreklerine su serptiği belirtildi. Akıllarına takılan tüm soruları Genel Başkan'a direk yöneltebilecek olan işçiler, Genel Başkan'dan sorularının karşılığını olumlu yönde alacaklarını bekliyorlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat