Özdilek

Siyaset

“GYTE REKTÖRÜNÜN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK”

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’de kurulu bulunan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Senatosu’nun yapmış olduğu basın açıklamasının içeriğinin Gebze adına talihsizlik olduğunu söyledi

1 Ocak 2013 Saat: 14:30
“GYTE REKTÖRÜNÜN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK”
“GYTE REKTÖRÜNÜN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK”

Milletvekili Kaplan, GYTE rektörünün ODTÜ öğrencilerini eleştiren açıklamasını hükümete yaranmak ve Gebze’de kurulacak üniversitedeki makamını sağlamlaştırmak için yaptığını belirterek, “GYTE rektörünün şimdiye kadar hiç sesi çıkmadı. Bir yıl önce Gebze’deki tek Meslek Yüksek Okulu bu bölgeden taşınırken sesi çıkmadı. Gebze halkıyla entegre olamayan, sanayicisiyle Ar-Ge çalışması yapmayan bir rektör ODTÜ içerisinde yaşanan olaylar ile ilgili sesini çıkararak varlığını hatırlatmış durumda. Sayın Rektörüm, normalde üniversiteler sorgulayan, araştıran, yön veren, konuşan ve toplumun dinamiklerine sessiz kalmayan özerk bir yapıda ve düşünce olarak özgür olmaları gerekmektedir. Üniversitelerin düşüncelerini ifade etmeleri vazgeçilmez esası olmasıyken sizin hükümete yaranmak için ve Gebze’de kurulacak üniversitede makamınızı sağlamlaştırmak ya da perçinleştirmek için üniversiteli olma geleneğini bir tarafa bırakarak böyle bir açıklamada bulunmanız Gebze adına bir talihsizliktir” şeklinde konuştu.

Yanlış taraftasınız
   
Kaplan, Türkiye’de teknolojik olarak ilerlemenin ve Göktürk-2 uydusunun yörüngeye oturtulmasının ülkemiz ve milletimiz adına memnun edici bir durum olduğunu dile getirerek, bu konuda emeği geçenleri kutladığını ve şükranlarını sunduğunu söyledi. Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü:“ Ancak sayın Başbakanın toplumun büyük bir kesimlerini ayrıştıran, uzlaşmadan uzak, ön yargılı ve suçlayan tutumu karşısında doğal olarak ki birilerinin aynı düşüncede olmayıp protesto etmeleri doğaldır. Kaldı ki ODTÜ’ye sayın başbakanın 3 bin 500 - 4 bin polisle gittiğini de hatırlatırım. İnşallah ben yanılıyorumdur ki, sayın başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleriyle olan hesaplaşmasını, geçmişte ön yargılı olarak kafasında yer alan ODTÜ’nün sol potansiyeli nedeniyle böyle bir tutum içerisine girmemiştir” diye konuştu.

GYTE rektörünün yanlış tarafta olduğunu ileri süren Milletvekili Kaplan, “”Sizi özgür, özerk düşünen bir üniversite rektörü olarak objektif davranmaya davet ediyorum. Siz, üniversite öğrencilerin özgür düşüncelerini ve protesto hakkını bilen biri olarak Türkiye’deki dinamikleri harekete geçirmek anlamında düşüncelerini söyleyen, üniversite öğrencilerinin yanında olmanız gerek. Siz yanlış taraftasınız. Türkiye’de 500 dolayında üniversite öğrencisi cezaevlerinde tutuklu ancak sesiniz çıkmıyor. Sayın başbakanın söylediklerine paralel açıklama yapmayı marifet sayıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Başbakana yanıt verecek misiniz?

      Başbakanın ODTÜ öğrencileri ve akademisyenleri suçlayıcı ve küçümseyici açıklamalarının da talihsizlik olduğunu belirten Kaplan, “Sayın Rektör, Türkiye’nin kendi alanındaki en iyi üniversitesinin öğrencilerini ve bunları yetiştiren öğretim üyelerini küçümseyen ve hor gören tutumundan dolayı sayın başbakana yanıt vermeyi düşünmüyor musunuz? Bu öğretim üyelerinin içerisinde sizin de olduğunuzu unutmayın” dedi.

Milletvekili Kaplan, GYTE rektöründen bir Gebzeli olarak beklentisini de şu sözlerle dile getirdi:” Üniversitelerin özgür ve özerk olması noktasında düşünce özgürlüğünü ve katılımcılığı savunan, değişimden yana, konuşan bir üniversite yetkilisi olmanızı diliyorum.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat