Özdilek

Güncel

Güzeloğlu: Kocaeli Türkiye’nin dinamosudur

Kocaeli Rizeliler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği kahvaltıya katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli Türkiye’nin dinamosudur” ifadesini kullandı.

29 Kasım 2014 Saat: 17:50
Güzeloğlu: Kocaeli Türkiye’nin dinamosudur
Güzeloğlu: Kocaeli Türkiye’nin dinamosudur

Kocaeli Rizeliler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği kahvaltılı toplantısının bu seferki konuğu Vali Hasan Basri Güzeloğlu oldu. Dernek Başkanı Osman Çakır ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Güzeloğlu, dernek binasının karşısında bulunan İzmit Taksi durağını ziyaret ederek, burada bulunan taksicilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Güzeloğlu’na Vali Yardımcısı Osman Sarı, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Bekili Osman Metin Sarıoğlu eşlik etti. Dernek Başkanı Osman Çakır, “Sayın Valimizi aramızda olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” diyerek, katılımlarından dolayı Güzeloğlu’na teşekkür etti.

 

ORTAK DEĞERLER
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yaptığı yemek duasından Güzeloğlu bir konuşma yaparak, “Kocaeli çok özel ve güzel bir şehir. Şüphesiz sahip olduğu ekonomik ve sosyal zenginlikler var. Ama en önemlisi insan zenginliği ve güzelliği var. Birlikte ortak geleceği konuşmak, ortak değerleri paylaşabilmek, bir ve beraber olarak inşallah ülkemizi, milletimizi daha iyi bir geleceğe hazırlayıp taşıyabilmek. Hepimizin mesuliyeti bizden sonra geleceklere, bizden daha iyi bir ülke, şehir ve millet bırakmak. Türkiye bugün çok önemli ve büyük bir başarıları gerçekleştirmiş, yoluna kararlılıkla devam eden, dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip bir ülkedir” dedi.

 

ÖNEMLİ KATKILAR
Sözlerini sürdüren Güzeloğlu, “Kocaeli, bu büyük yürüyüşe çok önemli katkılar sunan, bunu zenginleştiren ve bu hedefi gerçekleştirmek için ülkemize güven veren bir şehir. İl büyüklüğü açısından Türkiye ekonomisinin sanayisinin, üretiminin, imalatının adeta merkezi üssü ve dinamosuyuz. 13 Organize Sanayi Bölgesi, 3 Serbest Bölgesi, 2 Teknoparkı, yeni planlanan 2 Organize Serbest Bölgesi, yaklaşık 40’a yakın limanı ve alt yapılarıyla Kocaeli Türkiye’nin toplam ekonomik büyüklüğünde çok önemli bir yerdedir. Şimdi bu hedef içerisinde Kocaeli’nin yeni bir dönemi ve yeni bir süreci var. O da Türkiye 2023 hedefine giderken, bilge ekonomisine dayalı bilgi temelli, ihracata dönük yüksek katma değerli ürün üretimine dönük bir dönüm sürecidir. Bunu da inşallah Kocaeli yapacak. Bizler bu anlamda ve alanda, bu hedefe uygun bir çalışma ve gayret ortamıyla inşallah çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat