Özdilek

Turizm

Gurme Gazeteci Veysel Kavrayan Tarsus'ta Gastronomi Keşfine Davetli

Ulusal ve Uluslararası çeşitli ödüllerin sahibi de olan Gurme Gazeteci Yazar Veysel Kavrayan bu kapsamda davet aldığı Tarsus'un misafiri olacak, Gastronomi Kültürü'nün tanıtılmasına katkı verecek.

31 Ekim 2018 Saat: 13:28
Gurme Gazeteci Veysel Kavrayan Tarsusta Gastronomi Keşfine Davetli
Gurme Gazeteci Veysel Kavrayan Tarsus'ta Gastronomi Keşfine Davetli

Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ etkinliği ile bir kez daha görücüye çıkıyor. 

Tarih boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Mersin, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 


Türkiye’nin dört bir yanından gelen şeflerin, konunun uzmanı yazarların, gurmelerin ve gazetecilerin katıldığı etkinlik ile Tarsus Mutfağı'nın zenginlikleri gün yüzüne çıkacak.

Saat 11.00-16.00 saatleri arasında, Kubat Paşa Medresesi önünde düzenlenecek olan etkinlikte ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı bulacak.

Kültür ve tadım gezilerinin yapılacağı, ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile 2, 3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ ile Tarsus Mutfağı'nın zenginliklerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için, Tarsus’ta sunulan günlük hazır yemek tüketimi içerisinde modern sunumlar ve ticari uygulamalar ile yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

‘2. Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde Tarsus’un bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetleri tanıtılırken, birbirinden lezzetli yemekler modern sunumlar ile etkinlik alanında yerini alacak.

Kubat Paşa Medresesi önünde düzenlenecek olan etkinlikte ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı bulacak.

Ulusal ve Uluslararası çeşitli ödüllerin sahibi de olan Gurme Gazeteci Yazar Veysel Kavrayan bu kapsamda davet aldığı Tarsus'un misafiri olacak. Veysel Kavrayan davetle ilgili bize şunları kaydetti; '' Tarsus gerek günümüzde gerek tarihi Hristiyanlık döneminde gerekse milattan önce dönemlere ait kadim toplumlar merkezi olmuştur. Hem dini, tarihi,kültürel, hem de ticari bir kavşakta bulunması hasebiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve dolayısı ile onların kültürlerini barındırmıştır. Her santimetrekaresinden tarih ve kültür fışkıran bu coğrafyada olmak bu etkinlikle bir kez daha bana heyecan verecek. Bu kadim toplumlar, tarih içinde gastronomi yani mutfak, sofra, yemek, içmek kültürlerinide günümüze bir kısmını getirebilmişdir. Adeta Orta Doğu'nun Anadolu'ya açılan kapısı olan Tarsus'u şimdi de Gastronomi anlamında irdeleyeceğiz. Benim gibi alanında çalışan akademisyen, gazeteci, yazar, gurme, yemek bloggerları ile bir Lezzet Keşfi'ne çıkacağız.''

Davetlerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Tarsus Belediye Başkanı'na, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'na, Mersin Kent Konseyi'ne ve bir Mersin Sevdalısı Başkanı Jasmina Lokmanoğlu'na, Tarsus Kent Konseyi'ne teşekkür ederim'' diye ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat