Özdilek

Güncel

Güneş: 'Kocaeli hakkını alamıyor'

Kocaeli Milletvekili, CHP Parti Meclisi üyesi Prof.Dr.Hurşit Güneş, CHP İzmit İlçe Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

29 Kasım 2013 Saat: 17:23
Güneş: 'Kocaeli hakkını alamıyor'
Güneş: 'Kocaeli hakkını alamıyor'

Bir yanına partisinin İzmit adayı Sefa Sirmen’i, diğer yanına İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ı alarak konuşan Güneş, tamamen yerel siyasetle ilgili değerlendirmeler yaptı. Güneş basın toplantısındaki tavrıyla, “30 mart seçimleri sürecinde  bütün gücümle Sefa Sirmen’in yanındayım  mesajını verdi.

Prof.Güneş sözlerine, vefat eden Kocaelispor taraftar grubu liderlerinden Tuna  Durmaz’a rahmet dileyerek başladı.  Güneş, partisinin Kocaeli’deki adaylarını eğilim yoklaması ile belirlemesini  demokratik açıdan çok önemli bir gelişme olarak netelendirdi , AKP’li belediyeleri şu sözlerle eleştirdi:

“- Biz eğilim yoklamaları ile en doğru adayları belirledik. Çok büyük bir adım attık. CHP, yerel yönetimleri yıllar önce kaybetti. Belediyeleri kaybettiğimizde bizim dönemimizle ilgili en çok Yuvacık barajı projesini eleştirdiler. Bugün gelinen noktada, Yuvacık barajı büyüyen şehre yetmiyor.  Sapanca’dan Baraja su basıyorlar. Şimdi Sapanca Gölü’nde de su azalıyor. Yapılması gereken, bizim barajımızın yanına yeni baraj yapmaktı.  Ama beceremiyorlar. Bizim koyduğumuz taşların üzerine bir taş daha koyamadılar.”

CHP Milletvekili Prof.Hurşit Güneş,  bu kentte yapılan bütün önemli projelerin CHP döneminde yapıldığını , sadece demiryolunun şehrin göbeğinden kaldırılmasının, Yürüyüş Yolu yapılmasının bile çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi, sözlerine şöyle devam etti:

“-Biz dürüst partiyiz. İş üreten, proje üreten partiyiz. Bunlar ne yaptı.  Bir kavşak yaptılar, etrafına kedi-köpek-çoban haykelleri koydular. Bu kent,. devlete çok büyük katkı sağlıyor.  Kocaeli  12 ödeyip 1 alıyor. İstanbul bile  8 ödeyip, 1 alıyor.  Kocaeli bu ülkenin en önemli kenti. Ama devletten ne alıyor? En çok çevre kirliliği bu kentte var. Bunların hesabını, bu kent sormalıdır. Kocaeli’nin ulaşım sorununu hala otobüslerle çözmeye çalışıyorlar. Hiç birşey yapmıyor, çok iyi yönetiyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Kocaeli’nin kent vizyonuna sahip yöneticilere ihtiyacı var. Şimdiki kent yöneticilerinin vizyonu yok.”

Prof.Güneş, Büyükşehir Başkanı Karaosmanoğlu’nu da eleştirdi, şunları söyledi:

“-CHP’yi paspas yapacağız demiş.  Demek ki, ayaklarında kir var, temizlemek istiyorlar.  CHP üzerinden bunu yapamazlar.  Karaosmanoğlu, Kandıra’ya, Kartepe’ye , Karamürsel’e gitsin. Nasıl kirlendiklerini  görsün.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat