Özdilek

Siyaset

Güneş, Irak parça değil paramparça

CHP Kocaeli milletvekili ve Parti meclisi üyesi Prof. Dr. Hurşit Güneş, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gebze’de, Köşlüçeşme mahallesinde, Oktay Aydın’ın kahvesinde vatandaşlara, yaptığı Irak ziyareti ile ilgili izlenimlerini anla

20 Eylül 2013 Saat: 23:54
Güneş, Irak parça değil paramparça
Güneş, Irak parça değil paramparça

CHP Kocaeli milletvekili ve Parti meclisi üyesi Prof. Dr. Hurşit Güneş, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gebze’de, Köşlüçeşme mahallesinde, Oktay Aydın’ın kahvesinde vatandaşlara, yaptığı Irak ziyareti ile ilgili izlenimlerini anlatırken, “birliğimizin önemini anlaması için imkan olsada herkesin bir kere Irak’a gitmesini isterim”dedi. Güneş, Irak’ın parça değil paramparça olduğunu söyledi.

 

GİTTİĞİMİZ GÜN 26, DÖNDÜĞÜMÜZ GÜN 30 KİŞİ ÖLDÜ

 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gittikleri Irak ziyaretinde karşılaştıkları manzarayı anlatan Güneş, “inanı  her üçyüz metrede kontrol noktasında durdurulup kontrölden geçiriliyorsunuz.  Tüm vatandaşlar için böyle. Bizi 500’e yakın asker polis korudu. Her bölge bir mezhebe, aşirete ve ırka bölünmüş. Konuşurken, falanın filanın bölgesi diye tarif ediyorlar. Irak parçalanmakla kalmamış, paramparça edilmiş. Gittiğimiz gün 26, döndüğümüz gün 30 kişi öldürüldü. Gerçek anlamda ne devlet, ne güvenlik, ne gelecek ne de halkın umudu var. Irak’a sözde demokrasi getireceklerdi ama çok vahim. Bu nedenle, ülkemizdeki birliğin, kardeşliğin kıymetini bilmemiz lazım” diye konuştu.

İYİ GİDEN BİR ŞEY YOK

Ülke ekonomisinin durumunun hiç de parlak olmadığını da anlatan Prof. Güneş, hükümetin dış ve iç politikalarına ilişkin eleştirilerde bulundu. Yapılan açıklamalara, rakamlarla oynamalara ve manipülasyonlara rağmen, ekonomik durumumuzun hiç de parlak olmadığına dikkat çeken  Güneş, “ Bu iktidar sürdüğü müddetçe, ufukta olumlu bir tablo görünmüyor. Zaten ne söylerseniz söyleyin, uyarıları ve önerileri dikkate almalarına imkan yok. Çünkü, en doğruyu kendilerinin bildiğine inandırmışlar kendilerini.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat