Özdilek

Siyaset

Güneş: Gülen’in iadesi neden isteniyor?

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Fethullah Gülen'in iadesi konusunun hem Türkiye hem dünya basınında yeniden sıkça yer almaya başlaması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı ve bu konuda daha önce verdi

2 Mayıs 2014 Saat: 18:06
Güneş: Gülen’in iadesi neden isteniyor?
Güneş: Gülen’in iadesi neden isteniyor?

Güneş, Mart ve Nisan aylarında, seçimden önce ve sonra Fethullah Gülen'in iadesinin istenip istenmediği ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdiğini ve şu ana kadar bu önergelere bir cevap alamadığı belirtti.

Güneş artık, R.Tayyip Erdoğan'ın kendi ağzından "Gülen'in iadesine yönelik sürecin başlayacağına" dair açıklamalar geldiğini yine Erdoğan'ın kısa süre önce Amerikan PBS Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ABD'nin Fethullah Gülen'i sınır dışı etmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Hükümete "11 yıllık ittifaktan sonra mı aklınız başınıza geldi" diyen Güneş, bu konu hakkında kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini ifade etti ve acilen cevaplanması gereken hususları şöyle sıraladı:

“Neye dayanılarak ABD'den Fethullah Gülen'in iadesi isteniyor?  Fethullah Gülen hakkında suç duyurusu ya da yakalama emri mi var?

Fethullah Gülen'e yönelik bir operasyon hazırlığı mevcutsa, Türk Ceza Kanununun hangi maddesine göre ve hangi delillere dayanılarak böyle bir hazırlık yapılmıştır?

Kanunda yapılan değişiklikle yetkileri artırılan MİT mi Fethullah Gülen'e operasyon yapıp, Gülen'i yaka paça Türkiye'ye getirecek?

Talep edilmesine rağmen Gülen iade edilmez ise ABD ile ikili ilişkilerimiz ne olacak?

Gülen iade edilirse hemen yargılama mı yapılacak?

Yargılama sırasında, Gülen hareketinin bürokrasi ve yargıda olduğu iddia edilen mensuplarının 10 seneden fazla süredir hükümet adına ve hükümetin bilgisi dahilinde gerçekleştirdikleri fillerde suç unsuru varsa, bu fiillerden Gülen kadar hükümet de sorumlu olacak mıdır?”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat