Özdilek

Güncel

Gültepe Cemevi'nde aşure günü

Gültepe Cemevi’nde İzmti Kaymakamı’nın da katıldığı aşure dağıtım etkinliği gerçekleştirildi. Programda konuşan Gültepe Cemevi Başkanı Mehmet Bingöl, muharrem ayının çok değerli olduğunu söyledi.

8 Kasım 2014 Saat: 17:42
Gültepe Cemevi'nde aşure günü
Gültepe Cemevi'nde aşure günü

Gültepe Anadolu Kültür Dernekleri Şubesi, Gültepe Cemevi’nde aşure dağıtım etkinliği düzenledi. Programa İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Beiediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Gültepe Cemevi Başkanı Mehmet Bingöl ve vatandaşlar katıldı. Aşureler dağıtıldıktan sonra Kerbela şehitleri ile birlik ve beraberlik için dualar okundu.

 

ÇOK DEĞERLİ BİR AY
Açılış konuşmasını yapan Gültepe Cemevi Başkanı Mehmet Bingöl, muharrem ayının değerinin kendileri için çok büyük olduğunu söyledi. Bingöl, “Bedir savaşının öcünü almak isteyen hak tanıma müşrikler peygambere karşı hendek savaşlını başlattılar. Ancak Hz. Peygamberin yarenleri müşrikleri ders verdi” dedi. Bingöl, “Bir gün değil bir ömür boyu yas tutsak da Hz. peygamberi bıraktığı mirasa sahip çıkamayız. Çünkü o ‘Bize Ali, Fatma ve Hüseyin’e karşı savaşan bana karşı savaşmıştır’ diyor” şeklinde konuştu.

 

İNANÇ VE KÜLTÜRLER YAŞATILMAK ZORUNDADIR
Bingöl’ün ardından kürsüye gelen İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “Böyle güzel bir günde Mehmet başkanımızın bizi davet etmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Bizler aynı yolun hoşgörünün Allah rızasının yolcusuyuz. Böyle bir toplumda yaşamak ve bu toplumunda görev yapmak istiyoruz. Kültürler ve inançlar yaşatılmak zorundadır. Hiçbir inanç Allah rızasının üstünde değildir” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat